Bayernin toimitusjohtaja puoltaa Yhdysvaltojen valintaa MM-kisaisännäksi: ”Se on looginen vaihtoehto”

© Kuva: Getty Images

Bayern Münchenin toimitusjohtaja Karl-Heinz Rummenigge uskoo, että Yhdysvallat olisi hyvä vaihtoehto vuoden 2026 maailmanmestaruusturnauksen isäntämaaksi.

MM-turnaus laajenee tuolloin 32 joukkueesta 48 joukkueen kilpailuksi. Rummeniggen mukaan Yhdysvalloilla olisi infrastruktuurin puolesta loistavat puitteet laajennetun turnauksen järjestämiseksi.

– Yhdysvallat on mainittu useasti MM-turnauskeskustelussa. Minusta se on hyvä ja looginen vaihtoehto, sillä kiinnostus ja intohimo jalkapalloa kohtaan näkyy siellä vahvasti, kertoi Bayern-pomo Sport Bildille.

Rummenigge on pyrkinyt viime vuosina kasvattamaan Bayernin brändiä Pohjois-Amerikassa. Saksalaisjoukkue on käynyt Yhdysvalloissa pelaamassa harjoituspelejä kolmena viime kesänä. Bayern on pelannut MLS:n tähdistöjoukkuetta vastaan ja International Champions Cupissa, ystävyysturnauksessa, joka järjestetään joka kesä Yhdysvalloissa.

Viime kesänä joukkueen peleissä riitti katsojia.

– Ensimmäisissä otteluissamme kävi 42 000 ja 54 000 ihmistä, ja kolmannessa yleisömäärä oli jo 80 000, Rummenigge kertasi.

Lähde: Goal