ManUa odottaa vaikeat ajat – Voittaako enää mitään?

© Kuva: Getty Images

Manchester United löi Southamptonin Liigacupin finaalissa sunnuntaina. Ensimmäinen pokaali on nyt voitettu, mutta miten aikainen pokaali on vaikuttanut aiemmin menestykseen Valioliigassa? Voittaako United enää mitään ja miten loistavasti esiintyneelle häviäjälle käy?

Kauden 2006-2007 jälkeen Liigacupin voittajien pistekeskiarvo on pienentynyt. Keskiarvon ennen Cup-finaalia on keskimäärin ollut 1,83 ja finaalin jälkeen 1,69.

Vain tämän kauden voittaja ManU ja naapuri Manchester City ovat onnistuneet parantamaan liigassa suoriutumistaan. Kaudella 2009-10 United nosti pistekeskiarvoaan hurjaan 2,36:een ottelua kohden.

Kaudella 2013-14 City kiihdytti tahtiaan siihen malliin, että se voitti vielä Valioliigankin mestaruuden.

Häviäjät nostaneet tasoaan

Liigacupin finaalissa kuokkaan ottaneet joukkueet ovat ottaneet opikseen ja yleensä parantaneet otteitaan loppukaudesta.

Chelsea hävisi Tottenhamille kaudella 2007-08. Tämän tappion jälkeen he nostivat pisteiden keruu tahtiaan 2,12:sta 2,5:een ottelua kohden.

Tottenham teki uskomattoman urotyön heti seuraavalla kaudella. Finaalissa koetun tappion jälkeen lontoolaiset nousivat putoajan paikalta aina kahdeksanneksi asti Valioliigassa.

Southamptonissa toivotaan varmasti, että sama trendi jatkuu ja he lopettavat kautensa mahdollisimman korkealla sarjataulukossa.