SS: KuPS:in tähtipelaajalla ikävä ongelma – perhettä ei päästetä Suomeen

© Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseuran tähtihyökkääjällä Gbolahan Salamilla on ikävä ongelma.

Hänen vaimonsa ja vuoden ikäinen poikansa hakivat viisumia Suomeen, mutta ne evättiin.

– Viisumin myöntämättä jättämisen perusteeksi oli ilmoitettu se, että oli olemassa oletus perheen jäämisestä EU:n alueelle viisumiajan umpeuduttua. Päätös tuntuu pöyristyttävälle. Me olemme kutsuneet seurana Salamin perheen Kuopioon ja luvanneet pitää heistä huolta sekä varmistaa, että he lähtevät ajallaan kotimaahansa. Salamin vaimolla on siellä yritys, eikä heillä varmasti ole aikomusta jäädä EU:n alueelle pysyvästi. Tämä tuntuu päätökselle ihmisoikeuksia vastaan, kun pelaaja ei pääse näkemään pientä lastaan hyvin pitkään aikaan, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen kummastelee Savon Sanomissa.

– Salami maksaa verot Suomeen ja hän on keskivertoa paremmin hankkiva mies maassamme. Normaalisti puhutaan, että perheiden yhdistämisen yksi vaatimus on riittävä tulotaso. Salamilla on varmasti riittävät tulot ja hänellä on myös asunto. Nyt näyttää sille, että Salami näkee perheensä seuraavan kerran marraskuussa. Tuntuu aika kohtuuttomalle ajatukselle, kun Salami kuitenkin tuli tänne jo tammikuun alussa.

– Jos ajattelee asiaa toisin päin, suomalainen mies voisi pettyä aika pahasti, jos hän Nigeriassa töissä ollessaan ei saisi nähdä perhettään lähes vuoteen. Ja voihan tällainen näkyä pelaajan työnteossa ja vaikuttaa se ainakin viihtyvyyteen, Heiskanen sanoo.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.