Veikkausliigan joukkueiden päävalmentajilta ja kapteeneilta kysyttiin, kenet he nostavat ennakkoon kauden parhaaksi pelaajaksi ja kuka on joukkueelleen tärkein palanen. Molemmissa kyselyissä ykköseksi nousi Helsingin Jalkapalloklubin Atomu ”Atom” Tanaka.

Viisi päävalmentajaa ja yksi kapteeni valitsivat Atomin kauden parhaaksi. Hänet arvioitiin myös joukkueensa tärkeimmäksi pelaajaksi kolmen valmentajan ja kahden kapteenin toimesta.

Kymppipaikalla viihtyvä japanilaispelaaja siirtyi HJK:n riveihin helmikuussa 2015 pelattuaan kymmenen vuotta J-Leaguen Albirex Niigatan riveissä.

29-vuotias Atom pelasi heti ensimmäisellä kaudellaan tiensä Klubilaisten sydämiin, ja HJK tuskin epäröi käyttäessään taiturinsa sopimuksessa olleen option seuraavasta kaudesta.

Viime vuonna loukkaantumiset söivät Atomin kautta, mutta hän onnistui silti kirjaamaan viisi maalia ja kuusi maalisyöttöä itselleen vain 17 ottelussa.

Myös pelintekijän joukkuekaveri Alfredo Morelos mainittiin usean valmentajan ja kapteenin toimesta molemmissa kyselyissä. HJK:n ulkopuolelta mainittiin muun muassa FC Lahden Hendrik Helmke, Seinäjoen Jalkapallokerhon Mehmet Hetemaj ja viime kauden päätteeksi vuoden pelaajaksi valittu Ilveksen Emile Paul Tendeng.

Lähde: Veikkausliiga