FC Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique jättää espanjalaisseuran tämän kauden jälkeen.

Kolmatta vuottaan Barcelonaa valmentava Enrique kertoi asiasta keskiviikkona.

– Tämä on erittäin vaikea päätös, mutta olen pohtinut tätä paljon. Haluan kiittää seuraa heidän luottamuksestaan minuun. Nämä kolme vuotta ovat olleet uskomattomia, sanoi espanjalaisluotsi lehdistötilaisuudessa.

Enrique julkisti päätöksensä keskiviikon Sporting Gijon -pelin jälkeen. Barcelona voitti ottelun 6-1.

Espanjan La Ligassa Barcelona on ykkösenä, mutta pisteen päässä oleva Real Madrid on pelannut yhden ottelun vähemmän. Mestarien liigassa tilanne ei ole yhtä lupaava, sillä Paris Saint-Germain voitti neljännesvälierän ensimmäisen osan peräti 4-0.

– Yritän jatkuvasti löytää uusia ratkaisuja ja keinoja parantaa joukkuettani. Minulle jää hyvin vähän aikaa palautua ja irrottautua tästä kaikesta. Tarvitsen lepoa.

Hän sanoi, ettei aio päätöksensä vaikuttaa loppukauden peleihin.

– Tärkein asia on, että meillä on kolme jännittävää kuukautta jäljellä kolmessa eri kilpailussa. Olemme vaikeassa tilanteessa yhdessä niistä, mutta meillä on vielä mahdollisuus, jos kaikki osuu kohdalleen.

Enrique voitti ensimmäisellä kaudellaan Barcelonan kanssa triplamestaruuden, johon kuuluivat La Ligan, Copa del Reyn ja Mestarien liigan voitot. Hän oli uusia tempun viime kaudella, mutta tie Euroopassa katkesi puolivälieriin.

Espanjalaisvalmentaja edusti myös peliurallaan Barcelonaa, jossa hän tahkosi yli 200 ottelua.

Lähde: BBC