Vaasan Palloseura teki lähes 300 000 euron tappiot

© Kuva: Juha Tamminen

Vaasan Palloseura Oy:n 30.11.2016 päättynyt tilikausi oli raskaasti tappiollinen.

Yhtiön liikevaihto oli 1.294.705,10 euroa, mikä merkitsi noin 46.000,00 euron kasvua edelliseen tilikauteen verrattuna. Muut tuotot vähenivät 325.206,60 eurosta 92.842,40 euroon. Taloudellinen tulos oli 293.812,82 euroa tappiollinen.

Vepsun mukaan tappioon johti pääosin uuden jalkapallostadionin käyttöönoton viivästyminen, minkä vuoksi sen alkukausi meni varakentällä. Uudelle stadionille siirtymisen jälkeenkään sisätilat eivät olleet käytössä kuin vasta viidessä viimeisessä syksyn kotiottelussa. Jo edellisellä kaudella katsomotiloja vanhalla stadionilla siirrettiin pois rakennustöiden alta. Uuden stadionin mahdollistama liikevaihdon selvä kasvattaminen jäi siten saavuttamatta.

Tiedotteen mukaan stadion aiheutti kulurakenteeseen muutoksia ja yhtiö joutui investoimaan mm. ravintolatiloihin. Kun samalla organisaatiota vahvistettiin niin hallinnon kuin valmennuksenkin osalta ja kun stadionin mahdollistaman liikevaihdon kasvu jäi toteutumatta, jäi tulos selvästi tappiolliseksi. Tältä osin edellisen tilikauden toimintakertomuksessa arvioidut riskitekijät toteutuivat. Yhtiön oma pääoma on edelleen positiivinen eikä yhtiöllä ole pitkäaikaista velkaa.

Tilikauden 2017 osalta VPS:n taloudelliset näkymät ovat positiiviset. Eurooppa-liigan karsintaan osallistuminen tuo sille merkittävän korvauksen ja kun nämäkin kotiottelut voidaan nyt pelata uudella stadionilla, tuo se merkittävän liikevaihdon kasvun. Lisäksi yhtiö on jo saanut merkittävän siirtokorvauksen pelaajan siirtyessä ulkomaille. Eurooppa-liigan osallistumisella, pelaajasta saadulla siirtokorvauksella, uuden stadionin mahdollistamalla liikevaihdon kasvulla ja tiukalla kulurakenteella yhtiön tulos saadaan voitolliseksi.

Lähde: VPS-verkkosivut