Täksi kaudeksi Kakkoseen noussut Legirus Inter on haastavassa raossa. Venäjältä tullut rahahana on menossa kiinni ja espanjalainen huippuvalmentaja Jose Murcian lähti seurasta kauden alla.

Legirus on noussut kahdessa vuodessa kaksi sarjatasoa ylöspäin ja esimerkiksi viime kaudella joukkue oli aivan ylivoimainen Uudenmaan Kolmosessa. Nyt kuitenkin rahahanat ovat ehtyneet ja seura ei pystynyt maksamaan Murcian palkkoja. Päävalmentaja joutui jättämään valmennustyöt Legiruksen peräsimessä ja palaamaan takaisin Espanjaan.

Huhuissa on puhuttu, että seuran loru olisi loppumassa, mutta urheilutoimenjohtaja Jari Kurittu on eri mieltä.

– Meistä on puhuttu vaikka kuinka paljon paskaa viime aikoina.

– Olemme olleet avoimia talousvaikeuksistamme ja saaneet sitä kautta paljon kuittailua foorumeilla. En tiedä johtuuko se tästä perisuomalaisesta kateudesta, kun halusimme tehdä jotain uutta, Kurittu sanoi Vantaan Sanomille.

Seuralle luvattiin idästä todella isoa budjettia, mutta maailmanpoliittinen tilanne ja Venäjän talouspakotteet ovat tuoneet suuria vaikeuksia. Tulevaisuudessa Legirus saattaa vaihtaa nimeään ja stadionin nimi vaihtuu ainakin. Myös taloudelliset periaatteet ovat muuttumassa. Tämä kausi mennään vielä venäläisten tukijoiden rahoilla.

– Me emme halua olla riippuvaisia venäläisistä rahoista enää tulevaisuudessa, Kurittu kertoi.

Lue Vantaan Sanomien juttu aiheesta tästä linkistä.