Viime kauden mestarihyökkääjä: ”HJK näytti silloin Ykkösen joukkueelta”

© Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamn isännöi Veikkausliigan kutkuttavassa huippukamppailussa HJK:ta tänään, lauantaina, Maarianhaminassa. Viime kauden mestari IFK Mariehamn lähtee otteluun haastajana, mutta saarella tiedetään, miten HJK kaatuu.

Tällä kaudella jo kertaalleen maalinteossa onnistunut IFK-hyökkääjä Aleksei Kangaskolkka kertoi mietteitään ennen huippukamppailua IFK TV:lle.

– HJK on, kuten aina, suosikki ja kaikki puhuvat, että on katastrofi elleivät he voita mestaruutta. On kiva päästä näyttämään, että tässä sarjassa on muitakin joukkueita, Kangaskolkka sanoo.

Kangaskolkka oli mukana kaatamassa HJK:ta Suomen Cupissa pari vuotta sitten maalein 5-2. Siitä pelistä IFK:lle on jäänyt vahva itseluottamus siitä, että HJK on aina kaadettavissa.

– Totta kai HJK on Suomen suurin joukkue, mutta samaa leipää hekin syövät. Kyse on paljon korvien välistä; miten HJK:ta vastaan asettuu. Pari vuotta sitten cupin välierässä täällä voitimme 5-2 ja HJK näytti Ykkösen joukkueelta, me mestareilta. Toivottavasti saamme nyt saman menon päälle, Kangaskolkka lataa.