Manchester United inhorealistisella taktiikalla Eurooppa-liigan voittoon – ja ensi kaudeksi Mestarien liigaan

© Kuva: Getty Images

Manchester United ja Ajax kamppailivat Eurooppa-liigan voitosta Solnan Friends Areenalla. ManU voitti vaisun ottelun 2-0 ja meni ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

United meni hiukan onnekkaasti ottelussa johtoon, kun Marouane Fellaini syötti poikittain Paul Pogballe, joka tälläsi 16 rajalta pallon Ajaxin kolumbialaispuolustajan Davinson Sanchezin jalan kautta maaliin 18. minuutilla.

Jose Mourinho
oli valinnut erittäin konservatiivisen taktiikan otteluun, pallonhallinta annettiin suosiolla Ajaxille, jonka tavaramerkki on reipas ja rohkea hyökkääminen. ManU keskittyi nopeisiin suunnanmutoksiin heti, kun pallo saatiin riistettyä vastustajalta.

Avausjakso jatkui loppun asti samaan malliin, ManU ei juuri edes yrittänyt hyökätä, Ajax piti palloa, muttei saanut luotua vaarallisia tekopaikkoja Unitedin vahvan alakerran ryhmityksen vuoksi.

Ajax piti avausjaksolla palloa 66-prosenttisesti, eikä ManU saanut edes yhtään kulmapotkua.

Toisen jakson alussa ManU sai ensimmäisen kulmansa. Chris Smalling voitti pääpallon ja Henrikh Mkhitaryan jatkoi pallon maaliin taitavalla zippauksella.

Tämän jälkeen peli jatkui samaan malliin, United ei juuri yrittänyt hallita palloa, Ajax teki sitä, mutta ei pystynyt murtamaan ManU:n alakertaa. United muurasi 7-8 miestä pallon alle, eikä Ajax saanut mahdollisuutta edes maalipaikkoihin.

Espanjalainen Ander Herrera Unitedin keskikentän pohjalla oli ottelun paras pelaaja, hän ei roolistaan livennyt, eikä virheitä tehnyt.

Manchester Unitedille Eurooppa-liigan voitto oli seuran historian ensimmäinen.