Chelsean voitokas kausi Valioliigassa jatkuu myös pelikentän ulkopuolella. Keskiviikkona julkistettujen virallisten tietojen mukaan joukkueen tulot tv-oikeuksista ja voitokkaista peleistä olivat viime kauden aikana 170 miljoonaa euroa.

Toiseksi suurin tienaaja oli Manchester City, joka jäi Chelseasta vain kolmen miljoonan euron päähän. Liverpool ansaitsi kolmanneksi eniten, jääden vain miljoonan päähän Citysta.

Tottenham sijoittui Valioliigassa toiseksi mutta seuran kassavirta jäi heikommin pärjänneiden Cityn ja Liverpoolin varjoon. Syy löytyy televisioitujen pelien määrästä.

Juuri tv-oikeudet muodostavat suurimman yksittäisen tulonlähteen joukkueille. Jokainen Valioliigan joukkue saa niistä noin 80 miljoonan euron vakiotulon. Näin myös sarjaputoajat Hull, Middlesbrough ja Sunderland saivat kukin yli sadan miljoonan tulot kaudesta.

Seurojen menestys on suorassa yhteydessä rahalliseen tuottoon – mitä paremmin menestyy, sitä enemmän ansaitsee. Voitokkaista peleistä Chelsea nettosi kauden aikana 45 miljoonaa euroa. Sarjassa viimeiseksi jäänyt Sunderland tienasi meriiteillään vain hieman yli kaksi miljoonaa.

Tilastossa ei ole huomioitu tuloja lipunmyynnistä.

Lue Dailymailin juttu aiheesta ja katso kaikkien Valioliigajoukkueiden viime kauden kassavirta täältä.