Eurooppa-liigan taival alkoi murheellisesti HJK:n kannalta Walesissa, kun amatööriseura Connah’s Quay Nomads kaatoi helsinkiläiset 1-0. HJK hallitsi kenttätapahtumia, mutta tehottomuus hyökkäyspäässä maksoi kalliisti.

Kotijoukkue onnistui maalinteossa 40. minuutilla vapaapotkun jälkitilanteesta. HJK:n keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi harmitteli hetkellistä nukahdusta.

– Puolustimme koko pelin tosi hyvin, mutta sitten yhdessä tilanteessa nukuimme ja siitä tuli maali. Ei heillä ollut muuten mitään saumaa missään vaiheessa tehdä maalia, Yaghoubi harmitteli HJK TV:lle.

Nomads puolusti miesvartioinnilla, eikä HJK osannut odottaa tätä.

– Ne pelasivat mies miestä vastaan, seurasivat joka paikkaan mihin tahansa menit. En kyllä ihan sitä odottanut. Kyllä odotettiin että tulee pitkää palloa, mutta ei ihan tällaista, Yaghoubi sanoi.

Päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan HJK ei osannut purkaa miesvartiointia.

– Vastustaja luovutti pallon meille ja pelasi koko kentän miesvartiointia. Me ei kyetty sitä ongelmaa ratkaisemaan, kuinka päästään paremmin maalipaikkoihin. Toki niitä syntyi, mutta me ei oltu tarpeeksi tehokkaita hyökkäyspelaamisessa, Lehkosuo totesi.

HJK:lla on viikko aikaa keksiä lääkkeet Nomadsin puolustamisen purkamiseen. Lehkosuo oli kuitenkin luottavainen jatkopaikkaan.

– Nyt meillä on viikko aikaa tehdä suunnitelma, miten saadaan tuplaten hyviä maalipaikkoja ja tehdään maaleja. Kyllä me hoidetaan tämä peli vielä viikon päästä kotiottelussa.