HJK joutuu kirjaimellisesti myrskyn silmään: ”Se sopii meille suomalaisille oikein hyvin”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK on matkustanut hyvissä ajoin Walesiin, jossa se kohtaa Eurooppa-liigan karsinnoissa Connah’s Quay Nomadsin.

HJK harjoitteli keskiviikkona Bangor City Stadiumilla, jossa olosuhteet ovat päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan syksyiset.

– Muutamat ennusteet, mitä katsoin, niin 13 astetta lämmintä, kymmenen metriä sekunnissa tuulta ja vähäistä sadetta, mutta lähes varmasti sataa. Tällaiset jopa syksyiset kelit, mutta se sopii meille suomalaisille oikein hyvin, Lehkosuo sanoo HJK TV:n haastattelussa.

Lehkosuon mukaan oman haasteensa valmistautumiseen tuo se, että vastassa on täysin uusi joukkue ja uudet pelaajat. Hereillä täytyy olla heti alusta lähtien.

– Olemme toki tuoneet esiin avainasiat vastustajasta, mutta pelaajan näkökulmasta he kokevat täysin uusia pelaajia. Veikkausliigassa kuitenkin on melko hyvin usein tiedossa vastustajien vahvuudet ja heikkoudet. Nyt ne pitää opetella hyvin nopeasti heti pelin alussa ja tietyllä tapaa myös testata vastustajaa, miten he reagoivat, Lehkosuo kertoo.

HJK lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Tulosta on tultava, mutta Lehkosuon mukaan se on vain hyvä asia.

– Me lähdemme peliin sijoitettuna joukkueena ja se kertoo viime lähivuosista paljon. Me haluamme kantaa ne paineet, Lehkosuo painottaa.

Päävalmentaja Lehkosuolla on myös tiukka päätös edessään siitä, kumpi maalivahdeista pelaa torstai-iltana. Thomas Dähne on pelannut vahvan alkukauden, mutta Markus Uusitalo on viime otteluissa ollut maalinsuulla ja pitänyt kolme peräkkäistä nollapeliä.

– On todella vaikea valinta. Molemmat ovat terveinä ja vetäneet täysiä treenejä. En vielä paljasta kumpi pelaa. Päätös on siinä mielessä vaikea, mutta joukkueen kannalta erittäin miellyttävä tilanne, että meillä on kaksi erittäin hyvässä vireessä olevaa veskaria, Lehkosuo kehuu.