Penkin alle menneen Suomen A-maajoukkueen Liechtensteinia vastaan pelaaman ottelun jälkeen positiiviset uutiset Suomalaiselle jalkapallolle ovat tervetulleita.

Sellaisia tarjoilee HJK:n junioriakatemia, joka onnistui voittamaan Ranskan Plougonvelinissä 3.-5. kesäkuuta pelatun kovatasoisen kansainvälisen (U17) Festival d’Armor -turnauksen, uutisoi Klubi kotisivuillaan.

Muun muassa Real Sociedadin 2-0 päihittäneen joukkueen valmentajalla, Toni Koskelalla oli aihetta olla tyytyväinen.

– Olimme selkeästi turnauksen paras joukkue. Meidän ei tarvinnut selviytyä, vaan pystyimme kontrolloimaan peliä kuten Suomessa. Pallollinen pelaamisemme oli järkevää, sen kautta pystyimme voittamaan nopeasti palloja takaisin itsellemme, mies kommentoi HJK:n tiedotteessa.

Turnausessa vain yhden maalin päästänyt akatemia tuo positiivisen piristeen Suomalaiselle jalkapalloilulle. Tällä hetkellä FIFAn maajoukkue-rankingissa sijalla 108 kyntävä Suomi kaipaisi kipeästi uutta puhtia tulevaan.

– Toivottavasti tämä tuo myös lisävirtaa päivittäiseen tekemiseen. Lopulta juuri arjen laatu on pelaajien tulevaisuuden kannalta se ratkaisevin asia, Koskela arvioi.