Leicester Cityn sensaatiohyökkääjä Jamie Vardy, 30, ilmoitti viime vuonna käynnistävänsä akatemian pelaajille, jotka ovat tippuneet Englannin sarjasysteemin alemmille tasoille, mutta haluavat yhä uran jalkapalloammattilaisena.

Akatemiaan haki yli 1500 pelaajaa, joista 42 valittiin mukaan. Hyväksytyt pelaajat viettivät kesäkuun alussa viisi päivää Manchester Cityn harjoituskeskuksessa treenaten huippuvalmentajien kanssa ja esitellen taitojaan ammattilaisjoukkueiden kykyjenetsijöille.

Maanantaina Vardy ilmoitti, että 26-vuotias tehdastyöntekijä, Danny Newton oli saanut V9-akatemian kautta sopimuksen Englannin neljännen sarjatason Stevenageen.

Viime kaudella Newton paukutti 34 maalia kuudennen sarjatason Tamworth FC:lle. Nyt hänellä on ensimmäistä kertaa elämässään mahdollisuus lopettaa päivätyönsä jalkapallon takia.

– Kun agenttini, John Morris, kertoi minulle, että Danny oli saanut tarjouksen Stevenagelta, olin äärimmäisen innoissani. Hän oli yksi ensimmäisistä pelaajista, jonka hyväksyimme akatemiaan ja hänellä on tuntunut olevan samanlainen matka kuin minulla itselläni, sanoi Vardy The Guardianin mukaan.

Myös Vardy kävi päivätöissä tehtaalla, kun hän paukutti maaleja Halifax Townissa ja Fleetwood Townissa, kunnes Leicester City maksoi hänestä vuonna 2012 miljoona puntaa (noin 1,15 miljoonaa euroa). Vardy ryhtyi jalkapalloammattilaiseksi 25-vuotiaana ja on sittemmin voittanut Valioliigan Leicesterin kanssa ja tehnyt maajoukkuedebyyttinsä vuonna 2015.

Stevenage FC 🔴⚪

@StevenageFC
NEW SIGNING: @newton_dan becomes fourth summer signing. ✌️

Read ➡️ bit.ly/2ssrEcX