Napolin presidentiltä radikaali muutosehdotus Serie A:lle – ”Kaikki hyötyisivät”

© Kuva: Getty Images
Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Napolin presidentti, Aurelio De Laurentiis, kertoi BeIN Sportille, että hän haluaisi Italian Serie A:ssa pelaavan vain 16 joukkuetta.

De Laurentiis uskoo, että joukkueiden vähentäminen tekisi sarjasta mielenkiintoisemman. Hänen mukaansa miljoonia euroja lähetysoikeuksista maksavat tv-yhtiöt eivät pidä joistain otteluista, joita heidän pitää näyttää.

– Vuonna 1986 Serie A:ssa oli 16 joukkuetta. Nyt meillä on pelejä, joista jopa Sky Sport ja Mediaset valittavat, joten se saa minut ajattelemaan. Jospa meillä olisi sarja, jossa olisi 16 joukkuetta ja vain yksi putoaja. Kaikki hyötyisivät: enemmän tuottoja, ei otteluruuhkia ja parempi kilpailutilanne europeleihin, sano De Laurentiis ESPN:n mukaan.

Ongelmana Napoli-presidentin ehdotuksessa on tietysti se, mitkä joukkueet joutuisivat luopumaan sarjapaikastaan. De Laurentiisilla on kuitenkin ratkaisu siihenkin.

– Jopa 18 joukkuetta olisi hyvä määrä, mutta meidän seitsemän (huippuseuran) olisi päätettävä, mitkä nuo 18 joukkuetta ovat.

Myös Italian jalkapalloliiton presidentti, Carlo Tavecchio, haluaisi nähdä vain 18 joukkuetta maan pääsarjassa, mutta Serie A ei ole toistaiseksi lämmennyt ehdotukselle.

Valko-Venäjällä pelataan tänä viikonloppuna! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!