Onko Marcelo La Ligan paras hyökkäävä puolustaja? Ainakin tilastojen perusteella näyttäisi siltä

© Kuva: Getty Images

Real Madridin brasilialainen Marcelo on La Ligan paras hyökkäävä puolustaja jos arvio tehdään puhtaasti tilastojen perusteella.

Toki tilastoja tulkitessa on huomattava, että Marcelo pelaa Real Madridissa, joka voitti menneellä kaudella sekä La Ligan, että Mestarien liigan. Täten Marcelolla on myös ollut hyvät olosuhteet onnistua tekemisissään.

Brasilialainen teki menneellä kaudella selkeästi eniten maaliin johtaneita syöttöjä La Ligassa. Yhteensä 12 syöttöä tarjoillut Marcelo voitti seuraavaksi tulleen Marcalin selkeästi, tämän saldon ollessa 7.

Vastaavasti parivaljakko Marcelo – Cristiano Ronaldo olivat Espanjan kentillä toiseksi tehokkain, Marcelon tarjoillessa Ronaldolle neljä maaliin johtanutta syöttöä. Tässä tilastossa kärkisija menee kaksikolle Lionel MessiLuis Suarez, Messin tehden Suarezin syöttämät maalit. Merkityksellistä kuitenkin on, että voittajat ovat kumpainenkin hyökkääjiä.

Maaleja Marcelo pääsi tuikkaamaan kolme. Lukumäärä ei sinänsä ole kovin suuri, etenkään verrattuna joukkuekaveriin, Sergio Ramosiin, joka tulitti kymmenen maalia kauden aikana. Ramos ei kuitenkaan onnistunut maalisyötössä kuin kahdesti.

Marceloa Ramosiin verrattaessa on hyvä myös huomioida miesten erilainen rooli joukkueessa. Tästä kielii Ramosin keräämät 15 keltaista korttia. Marcelo pelasi huomattavasti siivommin, saaden kaikenkaikkiaan vain viisi keltaista.