Teemu Pukki hehkuttaa: ”Nautin futiksesta enemmän kuin koskaan aiemmin”

© Kuva: Getty Images

Maajoukkuehyökkääjä Teemu Pukki pelasi huikean kauden 2016-2017 tanskalaisen Bröndbyn riveissä.

Pukki iski Tanskan liigassa 20 maalia ja sijoittui maalipörssissä toiseksi. Henkilökohtaisesti mahtava kausi jätti kuitenkin myös hampaankoloon, sillä vuoden väriksi muodostui hopea. Bröndby sijoittui toiseksi sekä liigassa että cupissa.

Pukki siirtyi Bröndbyn riveihin ensin lainasopimuksella skotlantilaisesta Celticistä syyskuussa 2014. Vuoden kontrahdissa oli osto-optio, jonka tanskalaiset myös käyttivät.

– Parina viime vuonna maaleja oli tullut ryppäissä ja vastaavasti väliin mahtui aikoja, jolloin niitä ei vain tullut. Nyt koko kauteni oli tasaisesti hyvä. Joukkueemme peli toimi ja minulla meni hyvin, ”Teme” hehkuttaa.

– Uskon, että onnistumiseni on monen asian summa. Saimme uuden valmentajan (Alexander Zorniger) viime kesänä ja hän muutti pelimme kokonaan. Vaihdoimme muun muassa kahteen hyökkääjään, joka oli iso tekijä minulle. On kiva, kun siellä on joku muukin kanssani taistelemassa. Sain valmentajalta koko ajan luottoa, minun ei tarvinnut pelätä, että tippuisin penkille. Se ei ehkä ole aina vain positiivinen juttu, mutta tällä kaudella se tuntui hyvältä, Pukki erittelee.

– Olen nauttinut futiksesta enemmän kuin koskaan aiemmin. Haluan varmasti jossain vaiheessa päästä vielä kokeilemaan jossain muualla. Bröndby kuitenkin haluaa, että jatkan siellä, eikä mitään muuta puheita ole ollut. Katsotaan nyt mitä kesällä tapahtuu.

Bröndby jatkaa harjoituksia jo juhannuksen jälkeen ja Pukki on siis ainakin näillä näkymin mukana menossa.

Pukin seuraava haaste on Huuhkajat-paidassa. Maaleja on syntynyt liukuhihnalla seurajoukkueessa ja samaa rataa hyökkääjä haluaa jatkaa myös maajoukkueessa. Suomi kohtaa keskiviikkona 7.6. Liechtensteinin ja sunnuntaina 11.6. MM-karsintaottelussa Ukrainan.

– Meillä on varmasti kaikilla kova halua näyttää, emme ole saaneet hyviä tuloksia pitkään aikaan. Uskon, että meillä on mahdollisuudet molempia vastaan. Vieraspeli Ukrainaa vastaan (0-1-tappio) oli lopulta aika tasainen.

Kentän ulkopuolella Pukki on lähtenyt Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon tavoin osakkaaksi Yonoton-yritykseen. Kyseessä on mobiiliapplikaatio, joka lupaa tehdä jonottamisesta historiaa massatapahtumissa, kuten jalkapallo tai jääkiekko-otteluissa. Yonoton on Huuhkajien peleissä ensimmäistä kertaa käytössä Tampereella sunnuntaina 11.6.

– Keskustelin asiasta toimitusjohtaja Teemu Kareniuksen kanssa ja kiinnostuin heti. En ole mihinkään vastaavaan aiemmin lähtenyt, mutta uskon, että tästä voi tulla jotain, Pukki kommentoi.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!