HJK kohtaa torstaina FK Shkendijan Makedoniassa Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa. Vastassa on nyt täysin erilainen joukkue kuin ensimmäisen kierroksen Connah’s Quay Nomads.

Päävalmentaja Mika Lehkosuon mukaan luvassa on uudenlainen tilanne HJK:lle. Shkendija haluaa hallita selkeästi peliä, eikä HJK ole tällä kaudella vielä kokenut vastaavaa Veikkausliigassa tai ensimmäisellä karsintakierroksella Eurooppa-liigassa.

– Nomadsilla ja Shkendijalla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Shkendija on täysin erilainen jalkapallojoukkue.

– He haluavat pallonhallinnan itselleen ja he haluavat pelata aika paljon maata pitkin. Pelaajien etäisyydet ovat pieniä, jolloin he pystyvät varsinkin hyökkäyskolmanneksella pelaamaan seinäsyöttöjä ja muita kombinaatioita, Lehkosuo kertoi HJK TV:lle.

Lehkosuon mukaan Shkendijalla on myös yksilötaitoa hyökkäyspäässä, jonka kanssa HJK saa olla tarkkana.

HJK joutuu lähtemään ensimmäiseen osaotteluun ilman kahta tärkeää lenkkiä. Moshtagh Yaghoubi sekä Atomu Tanaka jäivät kotiin loukkaantumisten takia. Yaghoubin poissaolo saattaa olla iso menetys HJK:n keskikentälle. Lehkosuo ei lähtenyt spekuloimaan vielä sillä, kuka nousee Yaghoubin saappaisiin.

– Valmentajan ei kannata hirveästi miettiä, ketä pelaajia on kotona tässä osaottelussa. Totta kai haluaisimme kaikki pelaajat mukaan, Lehkosuo myönsi.