HJK:n tie Eurooppa-liigan karsinnoissa katkesi torstaina FK Shkendijaa vastaan Helsingissä. Ottelu päättyi 1-1-tasalukemiin, mutta makedonialaisjoukkue otti jatkopaikan yhteismaalein 4-2.

Ensimmäinen puoliaika oli HJK:lta vahva, kuten oli vierasottelussakin. Toisella puoliajalla Klubi menetti otteensa, eikä loppurynnistys tuottanut tarvittavia tekopaikkoja.

HJK meni johtoon 28. minuutilla, kun Marjan Radeski puski Moshtagh Yaghoubin kulmapotkun omaan maaliin. HJK hallitsi palloa selvästi ensimmäisellä puoliskolla, mutta suurin osa laukauksista ja murtautumisyrityksistä törmäsivät Shkendijan puolustuslinjaan.

Toisella puoliskolla Shkendija sai selvästi paremmin pelistä kiinni. HJK:n nostaessa pelaajia yhä enemmän hyökkäykseen, aukesi vierasjoukkueelle hyviä vastahyökkäysmahdollisuuksia. Toisella puoliskolla myös Yaghoubin rooli pelinrakentelussa pieneni. Shkendija otti selvästi Yaghoubin tiukemmin kiinni.

Lopulta Shkendija tasoitti ottelun 71. minuutilla. Ivan Celikovic tykitti pallon lähietäisyydeltä etukulmasta sisään.

Klubi nosti loppua kohden painetta kohti vierasjoukkueen maalia, mutta tehottomasti. HJK ei onnistunut murtautumaan Shkendija-puolustuksen läpi.

Jatkosta putoaminen on ehdottomasti valtava pettymys HJK:lle. Tulos asettaa varmasti myös päävalmentaja Mika Lehkosuon aseman kyseenalaiseksi. Lehkosuon panos HJK:n päävalmentajana on jäänyt tuloksellisesti todella laihaksi viime kausina.