Akseli Pelvas oli HJK:n sankari tehden kaksi osumaa Connah’s Quay Nomadsin verkkoon kotikentällä torstai-iltana. Pelvaksen maalit auttoivat HJK:n Eurooppa-liigan toiselle karsintakierrokselle.

Nomadsin pelityyli tuli yllätyksenä ensimmäisessä osaottelussa HJK:lle ja tuloksena oli 0-1-tappio. Kotikentällä HJK pesi kasvonsa tyylikkäästi.

– Totta kai tämä oli helpotus, että pystyimme kääntämään tämän voitoksi. Tänään näytimme, että olemme parempia, Pelvas sanoi SuomiFutis-sivustolle.

Miesvartiointipuolustus oli erikoisuus, johon Pelvas ei aiemmin ollut törmännyt, ainakaan noin radikaalissa muodossa, mitä Nomads esitti. Se toi kentällä oman haasteensa.

– Olihan tuo aika jännä vastustaja. Ei ole tuollaista joukkuetta tullut vastaan Suomessa pitkään aikaan vastaan, enkä muista milloin viimeksi olisi tullut missään muuallakaan.

– Ensimmäisessä osaottelussa ei oikein löydetty ratkaisukeinoja siihen. Kävimme niitä juttuja paljon läpi tällä ja viime viikolla harjoituksissa. Se vaatii todella paljon oikeita liikkeitä ja ratkaisuja. Saimme ne hyvin toimimaan tänään, Pelvas jatkoi.

Mikään helppo paikka ei ollut valmistautua toiseen osaotteluun. Takana oli jopa nöyryyttävä tappio niin sanotulle ”pubijengille”, ja putoaminen jatkosta olisi ollut valtava pettymys.

– Totta kai oli paineita, koska kyllä sitä odotetaan, että voitamme ennalta heikomman jengin. Erot ovat kuitenkin aika pieniä jalkapallossa, eikä mikään ottelupari ole selvä ennen kuin se on pelattu.

Toisella karsintakierroksella HJK saa vastaansa makedonialaisen FK Shkendijan, joka sijoittui viime kaudella Makedonian pääsarjassa toiseksi.

– Vielä ei ole mitään hajua joukkueesta, varmaan käymme tulevalla viikolla sitä läpi. Mutta se on selvää, että vastus kovenee kokoajan. Meidän täytyy pystyä siihen vastamaan.

Edes huutomyrsky Makedoniassa ei Pelvasta jännitä.

– Totta kai he yrittävät saada siellä kaiken hyödyn kotiyleisöstään, mutta koitamme keskittyä omaan juttuun. Ja täytyy pyrkiä myös nauttimaan siitä ilmapiiristä, vaikka se olisikin vähän vihamielinen. Ei sellaista varmaan tule ihan joka paikassa vastaan, Pelvas muistutti.