Olemme harjoitelleet kovaa. Olemme myös pelanneet eritasoisia treenimatseja ja ne ovat menneet tuloksellisesti… no surkeasti. Niiden perusteella ei kuitenkaan voi, eikä kannata vetää isoja johtopäätöksiä. Viime kaudella voitimme harjoituskaudella lähes kaikki pelimme, mutta mitä kävi sarjassa? Huonosti.

Viime kaudella voitimme harjoituskaudella lähes kaikki pelimme, mutta mitä kävi sarjassa? Huonosti.

Aloitamme nyt oman kesäleirimme tutussa paikassa, Itävallassa. Sielläkin mennään kovaa ja pelataan kovia pelejä. Oleellisin juttu on kuitenkin siinä, että meillä on nyt koko nippu kasassa. Ne pelaajat, jotka olivat mukana 21-vuotiaiden kisoissa tai Confederations Cupissa, liittyvät jengin mukaan alkuviikosta. Tähän mennessä meillä on ollut paljon junnuja matkassa, mutta nyt sitten aloitetaan duunit sen porukan kanssa, joka tulee ensi kaudella pelaamaan. Sanoisin, että meille palaa lomilta nyt viisi-kuusi avauksen jätkää.

Siirtomarkkinoilla oli ehkä vähän hiljaisempaa kuin odotin. Meiltä kovista nimistä lähtivät Ömer Toprak, Hakan Calhanoglu sekä viimeisenä Javier ”Chicharito” Hernandez, joka jatkaa uraansa West Hamissa Valioliigassa. Kaikki nämä lähtijät olivat tiedossa jo pitkään. Chicharitokin, tosin suunta oli epäselvä vähän pitempään kuin Dortmundiin lähteneellä Toprakilla ja AC Milaniin menneellä Calhanoglulla. Toivottavasti Chicharito pärjää Englannissa – ja miksei pärjäisi? Hän on siellä ennenkin pelannut ja kohtuullisen hyvällä menestyksellä.

Toivottavasti Chicharito pärjää Englannissa – ja miksei pärjäisi? Hän on siellä ennenkin pelannut ja kohtuullisen hyvällä menestyksellä.

Tulopuolen isoin nimi on Sven Bender, joka tuli meille Dortmundista. Meillä on sitten ensi kaudella Benderin kaksoset jengissä, koska Lars oli täällä aiemmin. Sven on nyt jalostunut toppariksi ja se on varmastikin hänelle se pelipaikka, johon hänet hankittiin. Pitää vain toivoa, että niin Sven kuin Lars pysyvät terveinä – kummallakin on ollut uransa aikana tosi paljon loukkaantumisia. Jos kaksoset pysyvät poissa sairastuvalta, heidän panoksensa tulee olemaan iso. Kumpikin on kovan luokan pelimies.

Varsinaisia kärkimiehiä meillä on Chichariton lähdön jälkeen tällä hetkellä kaksi, minä ja Leverkusenin monivuotinen, uskollinen maaliruisku Stefan Kiessling. Hyökkääviä pelaajia meillä on sitten enemmänkin, ehkä lähimpänä perinteistä kärkimiestä on hyvä kaverini Kevin Volland. Saa nähdä, tuleeko tälle sektorille vielä täydennystä vai ei. Muutama viikko on kuitenkin vielä aikaa ennen kauden alkua ja kaikkea voi tapahtua.

Hyvällä mielellä ja hyvässä iskussa lähden nyt pre-seasonin toiselle puoliskolle näyttämään, että olen valmis, kun kausi alkaa Saksan Cupilla ja Bundesliigalla.

Itse olen pysynyt täysin terveenä pre-seasonin ensimmäisen vaiheen, joka oikeastaan alkoi minulla jo Suomessa oman personal trainerini johdolla. Takaiskuja ei ole tullut ja treeneissä on kulkenut mukavasti. Hyvällä mielellä ja hyvässä iskussa lähden nyt pre-seasonin toiselle puoliskolle näyttämään, että olen valmis, kun kausi alkaa Saksan Cupilla ja Bundesliigalla.