HJK hävisi vieraskentällä Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa FK Shkendijalle maalein 1-3. Torstai-iltana HJK:n on napattava vähintään kahden maalin voitto, jotta jatkopaikka olisi mahdollinen.

HJK:n ase taitavaa makedonialaista joukkuetta vastaan on kotikentässä. Klubi ei ole nimittäin tällä kaudella hävinnyt yhtäkään ottelua kotistadionillaan. Viimeinen tappio kotikentällä on viime vuoden syyskuulta, jolloin HIFK voitti Klubin Stadin derbyssä, joka sekin oli IFK:n kotiottelu.

– Olemme pelanneet erittäin hyviä otteluita kotona tällä kaudella. Myös edellisessä Euro-pelissä (Connah’s Quay Nomadsia vastaan) käännettiin tappioasema voitoksi ja jatkopaikaksi kotikentällä. Nyt se on kovemman työn takana kuin Nomadsia vastaan, mutta ei mitenkään mahdoton tehtävä, päävalmentaja Mika Lehkosuo sanoi keskiviikkona lehdistötilaisuudessa.

Lehkosuo kertoi myös, mihin HJK pyrkii iskemään kotikentällä.

– He eivät ehkä kuitenkaan olleet parhaimmillaan puolustussuuntaan ja siihen meidän täytyy iskeä. Meidän pitää hyökätä järkevästi ja tehokkaasti, mutta myös puolustaa paremmin, Lehkosuo avasi pelisuunnitelmaa.