Mariano Diaz solmi siirtosopimuksen Lyoniin menneellä viikolla. Marianon siirto ei missään nimessä ole ensimmäinen kerta, kun Realin junioriakatemiassa harjoitellut pelaaja myydään pois seurasta.

Vuosien 2006-2007 jälkeen yhteensä 12 kärkipelaajaa ovat pakanneet laukkunsa ja lähteneet Santiago Bernabeulta. Siirrot ovat tuoneet seuralle yhteensä sievoisen 95 miljoonan euron tilin.

Mariano on vain viimeisin, joka on lähtenyt toisiin seuroihin etsimään peliaikaa. Miehen kanssa vastaavan kohtalon ovat kokeneet esimerkiksi Borja Mayoral sekä Alvaro Negredo.

Näistä ensimmäinen toi jo itsessään Realille 22.4 miljoonan euron summan, kun mies siirtyi ensin Almeiraan ja sieltä edelleen Sevillaan. Mayoral sen annettiin lainalle Wolsburgiin 2.5 mijoonan euron summalla.

Vasaavasti Alvaro Morata lähti Juventukseen kolme vuotta sitten. 24-vuotias on sittemmin palannut kotikonnuilleen Madridiin, mutta on jälleen lähdössä. Mikäli miehen siirto Manchester Unitediin onnistuu, saa Real jälleen nauttia työnsä hedelmistä. Moratan siirtosumman on nimittäin enteilty nousevan jopa 80 miljoonan euron suuruiseksi. Näin ollen madridilaisten kokonaiskauppasumma hyökkääjistään nousisi jo huikaisevaan 175 miljoonaan euroon.

Vaikka Los Blancos on päässyt tahkoamaan rahaa hyökkääjäsiroillaan, on huomattava, että akatemia ei ole tuottanut sellaista hyökkääjää, joka olisi mahtunut seuran omaan avauskokoonpanoon. Sen sijaan Real on ostanut maalintekijöitä kovalla rahalla muista seuroista.