Tilastollisesti Valioliigan maalikuningas voittaa Bundesliigassa eniten maalanneen – mutta vain niukasti

© Kuva: Getty Images

Menneellä kaudella Valioliigan maalikuninkuuden voittanut Tottenhamin Harry Kane näyttäisi olevan verrokkiaan, Bundesliigan Pierre-Emerick Aubameyangia aivan inasen parempi – mikäli siis katsotaan puhtaasti tilastoja.

Jotta vertailun lähtökohta olisi jokseenkin reilu, on huomattava, että Valioliiga ja Bundesliiga ovat hyvin erilaisia paikkoja pelata. Vastaavasti miesten ikäero on huomionarvoinen. 23-vuotias Kane on nimittäin neljä vuotta Aubameyangia nuorempi.

Liigapeleissä Aubameyang takoi kaksi maalia enemmän kuin Kane, yhteensä 31. Toisaalta Gabonilainen myös pelasi kaksi peliä enemmän kuin Kane. Miesten tilastollinen tehokkuus maaleissa on kuitenkin sama – maali per peli.

Sen sijaan maaliin johtaneita syöttöjä Kane antoi yhteensä seitsemän, joka on viisi enemmän kuin Aubameyang.

Miehet laukoivat peleissään suunnilleen yhtä paljon, Kane 3,7 ja Aubameyang 3,6 kertaa per ottelu. Sen sijaan palloa liikuteltaessa pelaajalta toisella Kane on ollut tarkempi, sillä miehen syöttöprosentti kauden ajalta on kaksi prosenttiyksikköä parempi kuin verrokkinsa.

Edelleen, Kane valittiin pelin parhaaksi pelaajaksi seitsemän kertaa. Aubameuyangille sama kunnia annettiin vain kolmesti koko kauden aikana.

Kaikesta huolimatta Transfermarkt-sivusto arvioi Aubameyangin markkina-arvon viisi miljoonaa suuremmaksi kuin Kanen eli 65 miljoonan euron arvoon.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.