Entinen jalkapalloilija ja nykyinen Swansean apuvalmentaja Claude Makelele uskoo, että Chelsean keskikenttäpelaajan N’Golo Kanten on muutettava pelityyliään, jahka mies mielii pelata pitkän uran.

Kanten mennyt kausi oli varsin onnistunut. Mies oli olennainen osa Chelsean valioliigamestaruutta. Makelele kuitenkin näkee, että Kanten kuluttava, paljon juoksemista vaativa pelityyli ei voi jatkua ikuisesti. Entisen Real Mardid -pelurin mielestä Kanten tulisi käyttää enemmän älyään ja vähemmän jalkojaan.

– Kante on todella hyvä pelaaja. On vaikea löytää toista pelaajaa, joka haluaa juosta jokaisessa tilanteessa, Makelele suitsuttaa.

– Pelityyli voi kuitenkin olla hankala, kun hän vanhenee. Hän ei voi juosta tuolla tavalla 90 minuuttia joka pelissä. Hänen täytyy muuttaa pelityyliään ja alkaa käyttää enemmän älyään. Olla siis valikoivampi juoksuista. Jos haluaa pelata joka neljäs päivä Valioliigassa, ei voi pelata tuolla tavalla. Ongelma on, että Chelsea haluaa hänen juoksevan paljon, ranskalainen Makelele tähdentää.

Kante on tällä hetkellä 26-vuotias. Miehellä on sopimusta Chelsean kanssa vuoteen 2021 saakka.

Puolustavana keskikenttänä pelannut Makelele lopetti uransa PSG:n palveluksessa vuonna 2011.

Lähde: Goal