Neymarin entinen seura vaatii siivuaan ennätyssummasta – väittää Barcelonan rikkoneen sopimusta

© Kuva: Getty Images

Paris Saint-Germainin tuoreen tähtihankinnan Neymarin ensimmäinen ammattilaisseura Santos vaatii omaa osaansa FC Barcelonalta ennätyksellisestä siirtosummasta.

Neymar, 25, siirtyi torstaina Barcelonasta Paris Saint-Germainiin 222 miljoonan euron maailmanennätyshinnalla ja viiden vuoden sopimuksella.

Marcan mukaan Santos hakee Barcelonalta viittä prosenttia siirtosummasta eli 8,9 miljoonaa euroa sekä 4,5 miljoonaa euroa sopimusrikkomuksesta. Neymarin Barcelona-sopimuksessa luki, että Santosin ja Barcelonan on määrä kohdata harjoitusottelussa kaksi kertaa. Ensimmäinen pelattiin vuonna 2013, mutta jälkimmäistä ei ole kuulunut.

Globoesporten mukaan Santos on yrittänyt tavoitella Barcelonaa pelaamattoman ystävyysottelyn tiimoilta, mutta Barcelona ei ole vastannut brasilialaisseuralle.

Siirtosummaosuuden vaatiminen voi osoittautua Santosille hankalaksi. Viiden prosentin pelaajakehityskompensaatio maksetaan vain, jos kyseessä on siirto. Neymarin tapauksessa näin ei teknisesti ole.

PSG antoi Neymarille 222 miljoonaa euroa, jotta hän voisi ostaa itsensä ulos sopimuksestaan. Täten hänestä tuli vapaa agentti ja PSG tarjosi hänelle sopimusta, johon hän tarttui.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.