Newcastle Unitedia vuosina 2004-2006 valmentanut Graeme Souness toivoo, että seura hankkiutuisi eroon kapteenistaan Jonjo Shelveystä.

Shelvey, 25, nappasi punaisen kortin Valioliigan avauskierroksella, kun hän astui tahallisesti Tottenham Hotspurin Dele Allin jalan päälle. Alli ei suostunut luovuttamaan palloa Newcastlelle, ja Shelvey astui Tottenham-nuorukaisen nilkalle aivan ottelun erotuomarin Andre Marrinerin silmien edessä.

Marriner ajoi Shelveyn suoralla punaisella suihkuun, kun ottelun toista puoliaikaa oli kulunut vain kolme minuuttia.

Tottenham voitti pelin 2-0.

Newcastlen manageri Rafael Benitezin mukaan Shelvey pyysi typerää temppuaan anteeksi. Viime kaudella Shelvey sai Englannin Mestaruussarjassa viiden ottelun pelikiellon, koska hänen epäiltiin sanoneen rasistisia kommentteja Wolverhamptonin keskikenttäpelaajalle Romain Saissille.

Sounessin mukaan Newcastle on sietänyt Shelveyn tyhmyyksiä jo liian kauan.

– Hän muuttui kapteenista pelleksi kymmenessä sekunnissa. Häntä ärsytti, koska Alli piteli palloa. Kuinka tyhmää se oli? latasi Souness Sky Sportsille.

– Pidän Shelveystä, hänessä on sitä jotain, mutta kukaan ei voi käyttäytyä jalkapalloseurassa tuolla tavoin. Ei kukaan.

– Tuon pitäisi olla hänen viimeinen mahdollisuutensa, sillä noin ei voi tehdä. He (Newcastle) saattavat pudota pisteen tai kahden takia. Sillä ei välttämättä ole merkitystä isossa kuvassa, mutta hänen joukkuekavereillaan on oikeus olla vihaisena.