Vuoden 2014 MM-kisoissa pahasti flopannut Espanja näyttää olevan taas yksi ennakkosuosikeista maailmanmestaruuden voittajaksi ensi vuonna. Viimeisin punapaitojen voimannäyte nähtiin eilen, kun he iskivät Italian maanrakoon 3-0.

Mediat ympäri maailman ovat hehkuttaneet Julen Lopeteguin joukkueen esitystä. Ranskalainen L’Equipe-lehti sanoi Espanjan antaneen Italialle kunnon oppitunnin. Argentiinassa hehkutettiin erityisesti espanjan keskikenttämies Iscoa otsikolla: ”Paavi FrancISCO”.

Jopa Italian päävalmentaja Gian Piero Ventura sanoi vastustajan olleen selvästi parempi.

Lopetegui on nyt käskyttänyt Espanjan maajoukkuetta vuoden ja on saanut ”La Rojan” uuteen lentoon. Espanja on voittanut seitsemästä karsintapelistään kuusi ja pelannut yhden tasapelin, joka tuli juuri Italiaa vastaan viime vuoden lokakuussa.