Helsingin Jalkapalloklubi on lähellä palata mestaruuskantaan kahden kauden tauon jälkeen. HJK johtaa Veikkausliigaa 11 pisteen erolla FC Lahteen.

HJK saa ratkaisevalla hetkellä kokoonpanoonsa kaksi todellista vahvistusta, kun loukkaantumisista kärsinyt Atomu Tanaka sekä Minnesota Unitedista lainalla pelaava Rasmus Schüller ovat käytettävissä.

HJK kohtaa perjantaina Vaasan Palloseuran vieraskentällä. VPS vei kauden aiemman kohtaamisen kotikentällään 2-1. HJK hallitsi tuolloin kenttätapahtumia, mutta tehottomuus vaivasi.

VPS:n otteet ovat lähteneet upeiden Euro-pelejen myötä synkkään laskukierteeseen. VPS ei ole onnistunut voittamaan seitsemästä edellisestä ottelusta yhtäkään. Sarjasijoitus on pudonnut ja tällä hetkellä vaasalaiset majailevat kuudentena.

HJK ja päävalmentaja Mika Lehkosuo ovat onnistuneet hyvin siinä, missä viime kausina seura on epäonnistunut. Kauden tärkeimmillä hetkillä Klubin kokoonpano sen kuin vahvistuu. Tanaka ja Shcüller ovat Veikkausliigassa tähtistatuksen pelimiehiä.

Olisi suorastaan ihme, mikäli HJK ei juhlisi kauden päätteeksi mestaruutta. Ja näillä näkymin mestaruus ratkeaa jo hyvissä ajoin.