JJK:lle tarjottiin voittoa Veikkausliigan jumbokamppailussa – HIFK-toppari katsoi punaista

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

HIFK ja JJK pelasivat Veikkausliigan jumbokamppailussa 1-1-tasapelin perjantai-iltana Helsingissä. Enemmänkin olisi jyväskyläläisille voinut olla tarjolla. Pistejako oli oikeastaan molemmille joukkueille huono tulos loppukauden osalta.

Ensimmäinen puoliaika oli alkuun tunnustelua. Pitkään näytti siltä, että avauspuoliskon sykähdyttävin hetki oli se, kun Telia 5G -Areenan viereisellä Olympiastadionin rakennustyömaalla räjäytettiin.

HIFK otti lopulta isännän paikan vajaan puolen tunnin kohdalla jumbokamppailun näköisellä osumalla. IFK pelasi pitkän pallon, jonka JJK:n puolustus hoiti, mutta purkupallo tipahti suoraan Jukka Halmeelle. Halme laukoi volleysta kohti JJK-kassari Teppo Marttista, joka haparoi pallon maaliin. Marttinen saa ottaa osuman omaan piikkiinsä, sen verran helposti pallo sisään meni. Katso video maalista, jos et näe, voit katsoa sen täältä.

JJK:lle avautui hyvä paikka reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Toppari Antto Tapaninen pääsi puskemaan hyvästä keskityksestä, mutta IFK-vahti Carljohan Eriksson otti komean torjunnan. Pallo kimposi torjunnasta vielä yläriman kautta yli maalin.

Toiselle puoliajalle JJK:n pukukopista tuli selvästi nälkäisempi joukkue. Tahtotila oli aivan eri luokkaa kuin avauspuoliskolla. Vajaan tunnin kohdalla JJK:n työnteko palkittiin. Kokenut Tomi Petrescu toi Kettupaidat tasoihin Patrick Poutiaisen millintarkasta keskityksestä.

Petrescun maali hiljensi totaalisesti HIFK:n kannattajat. Tuska alkoi hiipiä koko kauden omiaan hienosti kannustaneiden Stadin Kingien puseroon. Maalin jälkeen JJK sai otteen pelistä entistä vahvemmin ja tilanteita alkoi syntymään entistä enemmän IFK:n maalille.

Toisella jaksolla intensiteetti kasvoi selvästi. Enää Olympiastadionin räjäytyksiä ei edes huomannut. Upean debyytin HJK:ta vastaan pelannut Tommi Jyry pääsi kentälle 66. minuutilla. Jyry esiintyi jälleen vahvasti kymppipaikalla ja sai kehuja kapteeni Mika Väyryseltä ja valmentaja Antti Muuriselta, lue lisää täältä. Vasta 18-vuotias Jyry toi IFK:n hyökkäykseen kaivattua juonikkuutta.

IFK:n tilanne meni todella tukalaksi 86. minuutilla, kun toppari Nosh A Lody lensi suihkuun toisen varoituksen myötä. JJK ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään miehen ylivoimaa kovasta loppurynnistyksestä huolimatta.

Tasapelin myötä joukkueiden piste-ero pysyi samana, kolmessa pisteessä. IFK:n kannalta kymmenentenä oleva PS Kemi alkaa karata kauas. Nyt piste-eroa on kahdeksan pistettä ja PS Kemi on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Lue Muurisen kommentit mahdollisista karsinnoista tästä linkistä.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!

Championshipissä Fulhamilla on nousu mielessä! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!