HIFK-nuorukaiselle satoi kehuja Muuriselta ja Väyryseltä: ”Siinä kaverissa on jotain”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK:n kausi on ollut pettymysten sävyttämä. Viimeinen pettymys tuli perjantaina, kun IFK ei saanut kaivettua elintärkeää voittoa sarjajumbo JJK:sta. IFK:n tarinassa syntyi silti hiljattain yksi todella positiivinen luku.

Vasta 18-vuotias Tommi Jyry pelasi alkuviikosta debyyttinsä Veikkausliigassa, eikä missä tahansa ottelussa, vaan Stadin derbyssä HJK:ta vastaan. Perjantaina Jyry tuli 66. minuutilla kentälle JJK:ta vastaan ja oli jälleen pirteä 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa.

IFK:n kapteeni Mika Väyrynen oli todella pettynyt omiensa suoritukseen ottelun jälkeen. Kokenut pelimies vaati omiltaan paljon parempaa. Jyryn otteet saivat silti kiitosta.

– Hän on tullut todella vakuuttavasti sisään. Derbyssä varsinkin ensimmäinen jakso oli kylmäpäistä ja todella hyvää pelaamista. Tommi on hyvä jalkapalloilija ja hän tarvitsee ympärilleen sellaisia pelaajia, jotka haluavat pelata futista, Väyrynen kehui SuomiFutis-sivustolle.

Perjantaina Jyryn ympäriltä tuntui puuttuvan sellaiset pelaajat. Väyrynen ei ollut tyytyväinen IFK:n tapaan pelata. Pallo nousi korkeuksiin, eikä punapaitojen hyökkäämisessä ollut välillä järjen hiventäkään. Jyryn tyyli pelata jalkapalloa on silti ”Väykän” mieleen.

– Hän tulee aina ahtaasta tilasta ja haluaa palloa. Hän on moderni futaaja. Olemme toki tienneet pitkään, että Tommi on hyvä pelaaja ja nyt hän on saanut näyttää sen peleissä, Väyrynen sanoi.

IFK:n päävalmentaja Antti Muurinen oli pakotettu laittamaan Jyry kentälle Stadin derbyssä HJK:ta vastaan. Debyytti Suomen tämän hetken parasta joukkuetta vastaan oli kova oppitunti, mutta nuorukainen selvisi siitä hienosti. Perjantaina Jyry vaihdettiin kentälle, koska päävalmentaja näki hänen tuovan jotain lisää IFK:n pelaamiseen.

– Nyt hän tuli hyvään aikaan sisään, ja tuli raikkaalla jalalla. Kannatti vaihtaa hänet kentälle, Muurinen kehaisi.

Vaikka Jyry on vasta saanut ensikasteensa Veikkausliigassa, Muurinen uskoo hänellä olevan hieno tulevaisuus edessään.

– Siinä kaverissa on jotain ihan hirveän hyvää potentiaalia.

– Vähän kun saadaan jytyä jalkoihin ja kroppaan, niin oi, mihin vain on eväät. Näen hänessä samaa kuin Marko Myyryssä, joka oli samanlainen, melko pieni ja taitava pelaaja, Muurinen vertasi.

Lue myös Muurisen mietteet JJK-ottelusta ja mahdollisista karsinnoista täältä.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen