Ensiksi, todella upea juttu, että Huuhkajat nappasi tuplavoiton. Ikävä vaan, etten itse voinut olla messissä. Pieni, mutta ikävä lihasvamma pakotti minut kuntoutukseen. Kuten itse aluksi epäilin, toipuminen vei pari viikkoa. Jossain arveltiin, että pitempään, mutta pari viikkoa se kuitenkin oli.

[nosto tasoitus=”oikea”] Tuo matsi oli aallonpohja [/nosto]

Palasin kentälle jo viime viikonloppuna pelissä Mainzia vastaan. Se oli koko jengiltä todella heikko peli. Itselläni oli yksi paikan puolikas, mutta ei mitään ihmeellistä. Uskon, että tuo matsi oli meiltä aallonpohja eikä yhtä huonoja matseja enää tule.

Sunnuntaina pelaamme kotona Freiburgia vastaan. Meillä ei voi olla kuin yksi tavoite siinä pelissä, voitto. Kausi on lähtenyt käyntiin paljon huonommin, mitä odotimme. Kolmesta matsista on yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Avauskierroksen tappio Bayernille vieraissa oli varmaan jotenkin odotettu, mutta kahdesta muusta pelistä olisi pitänyt enemmän saada. No, kausi on vielä erittäin nuori. Sunnuntaina pisteet ja siitä se lähtee.

Mitä pitää sitten tehdä paremmin? Pitää oma pää puhtaana. Me olemme päästäneet kolmessa pelissä yhteensä kahdeksan reppua ja se on ihan liikaa. Tietysti myös tuhlattuja paikkoja on ollut, mutta puolustamisessa meillä on ollut alkukauden suurimmat ongelmat. Toinen seikka on epätasaisuus: jokaisessa kauden pelissä meillä on ollut hyviä jaksoja ja sitten jostain syystä ihan surkeita jaksoja. Ehkä sitä kautta, että oma pää pysyisi puhtaana, pystyisimme myös pelaamaan tasaisemmin.

[nosto tasoitus=”oikea”] Itse olen täydessä tikissä [/nosto]

Itse olen täydessä tikissä ja toivottavasti vastuuta tulee. Pitää tehdä paikoista maali tai pari ja sitä kautta nousta avaukseen. Ja sitten pitää paikka siellä. Kunto on hyvä ja itseluottamus kunnossa, joten uskotaan, että se näkyy myös sunnuntaina: kun vain kentälle pääsen.

Joka tapauksessa, voittotili aukeaa sunnuntaina. Siitä olen ihan varma.

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin hyökkääjä Joel Pohjanpalo on SuomiFutis-sivuston asiantuntija, jonka ”Jollen Danger Zone” tuo iloa lukijoillemme kolumnien ja videoiden muodossa (uutinen).

Joel Pohjanpalo
Twitter: JPohjanpalo