FC Barcelonan akatemiaa La Masiaa on kritisoitu viime aikoina siitä, ettei sieltä ole noussut uusia tulevaisuuden tähtiä Barcelonan kokoonpanoon. Calcio Mercato nosti kuitenkin kolme nimeä, joista saatetaan kuulla ennen pitkää.

Lähimpänä läpimurtoa edustusjoukkueessa on 19-vuotias keskikenttäpelaaja Carles Alena. Espanjan alle 19-vuotiaiden maajoukkueen vakiokasvo Alena teki viime kaudella jo debyytin Barcelonan paidassa Luis Enriquen alaisuudessa Granadaa vastaan. Tällä kaudella Alena ei vielä ole ollut Barcelonan kokoonpanossa, mutta mitä luultavimmin näytönpaikka aukeaa tämänkin kauden aikana.

Seuraava läpimurtoa kärkkyvä pelimies on 18-vuotias Oriel Busquets. Sukunimen lisäksi myös nuorukaisen otteet kentällä viittaavat vahvasti Sergio Busquetsiin, mutta miehet eivät ole sukua toisilleen. Oriel Busquets viihtyy parhaiten keskikentän pohjalla puolustavassa roolissa. Nuorukainen pelasi vahvasti UEFA Youth Leaguen ottelussa Juventusta vastaan tällä viikolla, mutta edustusjoukkueen kokoonpanoon on vielä matkaa.

Yksi mielenkiintoisimmista La Masian oppilaista on 14-vuotias hollantilainen Xavi Simons. Kikkarahiuksinen keskikenttäpelaaja on ihastuttanut Youtube-videoissa ja hänellä onkin jo tuhansia seuraajia sosiaalisessa mediassa. Myös kohuagentti Mino Raiolan on kerrottu olevan kiinnostunut nuorukaisen liittämisestä talliinsa. Raiola on muun muassa Zlatan Ibrahimovicin ja Paul Pogban agentti.