Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen EM-esiturnaus Vaasassa sujui todella murheellisesti.

Minihuuhkajien turnaus meni totaalisen penkin alle. Kolmesta ottelusta tuloksena oli yhtä monta tappiota maalierolla 0-14. Turnaus päättyi nöyryyttävään 0-9-tappioon Hollannille.

Suomi lähti Hollanti-otteluun vajaamiehisenä, sillä sivussa olivat loukkaantumisten ja pelikiellon vuoksi viisi pelaajaa.

– Olimme todella paljon perässä. Pallollisena pystyimme tekemään jotain, mutta puolustaminen oli iso ongelma. Jos lähdemme noin hyvää joukkuetta vastaan tekemään asioita yksitellen, niin tulos on tämän näköinen, päävalmentaja Kimmo Lipponen kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Lipposen mukaan pelaajat eivät täysin noudattaneet sovittua pelisapluunaa.

– Meidän piti tehdä asioita yhdessä joukkueena, mutta osa lähti tekemään niitä yksin. Se ei ole mahdollista Hollannin tasoista joukkuetta vastaan. Lopulta ajauduimme yksi vastaan yksi -tilanteisiin joka puolella. Tämä oli oppitunti jatkoa ajatellen.

Päävalmentaja myös harmitteli pelaajien henkisen selkärangan katkeamista.

– Totta kai, tulemme juttelemaan siitä. Saamme pelata tällaisia pelejä, tällaisissa turnauksissa. Moraalimme ei voi olla tuon näköistä, vaikka olisimme 0-5-häviöllä. Meidän pitää käyttää kaikki minuutit hyväksemme, Lipponen peräänkuulutti.

Sergei Eremenko toi oman kantansa esille hyvinkin selvästi (uutinen).

– Jotain pitää vaihtaa, Eremenko totesi.