Pikkuhuuhkajat menetti dramaattisesti viime hetkillä voiton: ”Tilanne oli hyvin kyseenalainen”

© Kuva: Juha Tamminen
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue pelasi EM-karsintojen kenraaliharjoituksessa 2-2-tasapelin Itävallan vieraana. Pikkuhuuhkajat näytti pitkään olevan voitossa kiinni, mutta lopussa Itävalta nousi tasoihin rangaistuspotkulta.

Suomen tehomies oli FC Interin hyökkääjä Benjamin Källman, joka iski Suomen molemmat osumat. Ensimmäinen tuli reilun puolen tunnin kohdalla ja toinen reilun tunnin kohdalla.

Källman on ollut kovassa iskussa myös Veikkausliigassa tällä kaudella. 22 ottelussa on syntynyt jo seitsemän osumaa, ja 19-vuotias hyökkääjä on Interin paras maalintekijä yhdessä Njazi Kuqin kanssa.

Itävallan kiri alkoi viimeisellä kymmenminuuttisella. Kavennus syntyi 84. minuutilla ja tasoitus lisäajalla. Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Tommi Kautonen ei täysin ymmärtänyt tuomarin työskentelyä ottelun loppuhetkillä.

– Lopun rankkari oli aika erikoinen. Ensinnäkään en ymmärrä, mistä tuomari antoi lisäaikaa viisi minuuttia. Viimeinen tilanne boksissa oli mielestäni hyvinkin kyseenalainen, Kautonen sanoi Palloliiton tiedotteessa.

Seuraavaksi vastaan tulee Färsaaret EM-karsintojen avauksessa. Ottelu pelataan Lahdessa ensi tiistaina. Itävalta-ottelu oli Kautosen mukaan opettavainen kokemus.

– Tällaista se voi kuitenkin olla vierasotteluissa myös karsinnoissa. Meidän pitää myös katsoa mitä teimme puolustuslinjassa ja ylempänä kentällä, jotta yleensä jouduimme omalle alueelle tuossa vaiheessa peliä, Kautonen mietti.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!