Chelsean espanjalainen luottopuolustaja Marcos Alonso kertoi Marcan haastattelussa, ettei kadu lainkaan lähtöään Real Madridista vuonna 2010.

Alonso, 26, ehti pelata vain yhdessä ottelussa Real Madridin edustusjoukkueessa. Tuolloin Englannin Valioliigassa pelannut Bolton Wanderers oli kiinnostunut Alonsosta, ja nuorukainen tarttui tarjoukseen. Lopulta hänen matkansa kävi Fiorentinan ja Sunderlandin kautta Chelseaan, jossa hän pelaa nyt toista kauttaan.

Kaikki Real Madridin juniori-ikäluokat läpikäyneen Alonson mukaan hän oli liian kärsimätön odottamaan vaihtopenkillä näytönpaikkaansa.

– Sain viimeisellä kaudellani Realissa debyyttini, mutta halusin pelata joka viikko. Kun sain tarjouksen Valioliigasta, en epäröinyt hetkeäkään. En kadu sitä.

– Kun olet lapsi, et ole kypsä ja haluat pelata jokaikinen viikko. En tehnyt mitään väärää. Olen erittäin onnellinen urastani ja haluan kehittyä vielä enemmän.

– Real Madrid oli kotini pitkään, enkä ole unohtanut sitä. Vartuin siellä, tapasin paljon ihmisiä ja tein debyyttini siellä. Osa minusta tulee aina olemaan siellä, en voi kieltää sitä. Edustusjoukkueessa pelaaminen oli unelmani.

Alonso ei ole komeasta urastaan huolimatta ikinä päässyt pelaamaan Espanjan A-maajoukkueessa. Hänen mukaansa kotimaan ulkopuolella pelaavia espanjalaispelaajia ei tunneta ja tunnisteta yhtä hyvin kuin heidän kotimaassa pelaavia kollegojaan.

– Heitä ei arvosteta vähemmän, mutta se pitää paikaansa, että he eivät ole yhtä tunnettuja kuin ne, jotka pelaavat Espanjassa.