Italian maajoukkueen entisellä hyökkääjällä Amaurilla on hurja muisto hänen entisestä päävalmentajastaan Francesco Guidolinista, joka luotsasi Palermoa neljään otteeseen vuosina 2004-2005 ja 2006-2008.

Tällä kaudella Yhdysvalloissa New York Cosmosissa pelannut Amauri, 37, muisteli Il Giornale di Sicilian haastattelussa, miten Guidolin päätti motivoida pelaajiaan Uefa Cupin (nykyinen Eurooppa-liiga) toiseen karsintaotteluun West Hamia vastaan vuonna 2006.

Italialaisvalmentaja toi valmistaviin harjoituksiin kiväärin, jolla hän tähtäsi pelaajiaan tarkoituksenaan motivoida heitä.

– En ikinä unohda, mitä sinä yhtenä iltapäivänä tapahtui. Me valmistauduimme toiseen osaotteluun West Hamia vastaan ja Guidolin tuli pukukoppiin ison kassin kanssa, sanoi Amauri FourFourTwon mukaan.

– Sitten hän veti esiin kiväärin ja tähtäsi sillä minua ja joukkuekavereitani kohti. Hän sanoi: ”Me olemme satuttaneet heitä, seuraavaksi astelemme kentälle ja viimeistelemme heidät”.

– Muistan, että onnistuimme Fabio Simplicion kanssa pidättelemään nauruamme, mutta se on mukava muisto, jota muistelen vieläkin mieluusti.

Guidolinin taktiikka tuntui toimivan, sillä Palermo voitti jälkimmäisen osaottelun lukemin 3-0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 4-0.