Huuhkajat Kansojen liigan C-divisioonaan – näin sarjasysteemi toimii Suomen osalta

© Kuva: Juha Tamminen

UEFA teki keskiviikkona Kansojen liigan maajaot. Suomi pelaa C-divisioonassa, eli kolmanneksi korkeimmalla tasolla. Lohkoarvonnat suoritetaan ensi vuoden tammikuussa.

A-divisioonassa pelaavat huippumaat ja divisioona jaetaan neljään lohkoon, jossa pelaavat kolme maata. A-divisioonassa pelaa 12 maata yhteensä.

B-divisioonassa on mukana myös 12 maata ja lohkojako on samanlainen kuin A-divisioonassa.

Suomi on mukana C-divisioonassa, jossa on yhteensä 15 maata. Mukana ovat muun muassa MM-karsintojen jatkokarsintaan edennyt Kreikka sekä Pohjoismaista Norja.

C-divisioona jaetaan yhteen kolmen maan lohkoon sekä kolmeen neljän maan lohkoon. Lohkojen voittajat nousevat B-divisioonaan ja lohkojen viimeiset maat putoavat D-divisioonaan vuoden 2020 Kansan liigaan.

Lisäksi divisioonien lohkovoittajilla on mahdollisuus päästä vuoden 2020 EM-kisoihin. Mikäli lohkovoittaja ei pääse suoraan EM-karsinnoista kisoihin, se pääsee pudotuspeleihin, joista voi edetä aina kisoihin asti.

Alin divisioona on D-divisioona, jossa on 16 maata. Katso alta Viasatin tekemä selvennys Kansojen liigasta, jos et näe, voit katsoa sen täältä. (Videon alla vielä divisioonajaot.)

Divisioonajaot

A-divisioona: Saksa, Portugali, Belgia, Espanja, Ranska, Englanti, Sveitsi, Italia, Puola, Islanti, Kroatia ja Hollanti.

B-divisioona: Itävalta, Wales, Venäjä, Slovakia, Ruotsi, Ukraina, Irlanti, Bosnia ja Hertsegovina, Pohjois-Irlanti, Tanska, Tshekki ja Turkki.

C-divisioona: Unkari, Romania, Skotlanti, Slovenia, Kreikka, Serbia, Albania, Norja, Montenegro, Israel, Bulgaria, Suomi, Kypros, Viro ja Liettua.

D-divisioona: Azerbaidzan, Makedonia, Valko-Venäjä, Georgia, Armenia, Latvia, Färsaaret, Luxemburg, Kazakstan, Moldova, Lichtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino ja Gibraltar.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.