Meneekö Marcus Rashford hukkaan väärällä pelipaikalla? ”Se ei ole käsissäni”

© Kuva: Getty Images

Manchester United on löytänyt tehoja alkukaudesta todella hyvin. Puhtaana kärkenä maaleja on iskenyt liukuhihnalta Romelu Lukaku, mutta taustatukea on tullut nuorelta parivaljakolta Marcus RashfordAnthony Martial.

Lukaku on ollut alkukaudella hurjassa vireessä. Seitsemässä Valioliigan ottelussa on syntynyt seitsemän maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö. Lukakun roolia keskushyökkääjänä ei ole siis syytä kyseenalaistaa.

Taustalla Rashford sekä Martial ovat saaneet pelata enempi laitahyökkääjän roolissa, eikä sekään ole huonosti mennyt. Rashfordilla on Valioliigassa tehtynä kaksi osumaa ja kolme maaliin johtanutta syöttöä, kun Martialilla on kasassa kolme maalia ja kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Vasta 19-vuotias Rashford laskee silti itsensä keskushyökkääjäksi.

– Se ei ole käsissäni. Jos en pelaa siinä roolissa (keskushyökkääjänä), niin en pelaa siinä roolissa. Mutta pelasin sitten missä tahansa, yritän saada samat tulokset. Toki se pitää ehkä tehdä hieman eri tavalla, mutta se ei ole minun päätökseni, Rashfrod sanoi TalkSPORTin mukaan.

Nuoresta iästä huolimatta Rashford on osoittanut vaarallisuutensa myös Englannin maajoukkueessa. Rooli maajoukkueessakin on enempi laidalla tai vaihtohyökkääjän roolissa, sillä keskushyökkääjänä on itseoikeutetusti Tottenhamin maaliruisku Harry Kane.

Pitkällä aikavälillä Rashfrod haluaa silti pelata keskushyökkääjänä, mutta ymmärtää, että se voi viedä aikaa.

– Olen keskushyökkääjä, mutta jos pitää pelata muualla odottaakseen saumaansa, niin olkoon se niin, Rashfrod sanaili nöyränä.

Rashford myös ylisti hänen ja Martialin kilpailua peliajasta Unitedissa. Miehet ovat kirittäneet toisiaan ja se on tuottanut myös tulosta.

– Ilman sitä, et kehity. Nuoret pelaajat tarvitsevat sellaisen ympäristön. Mielestäni me molemmat nautimme pelaamisesta tällä hetkellä ja meillä molemmilla on sanansa sanottavana otteluissa. Se tekee hyvää meille, managerille ja koko joukkueelle, Rashford totesi.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?