Seuran entiseltä legendavalmentajalta suoraa tekstiä AC Milanille: ”Ei ole paljon hyvää sanottavaa”

© Kuva: Getty Images

AC Milania vuosina 1987-1991 ja 1996-1997 valmentanut Arrigo Sacchi ei ole tyytyväinen joukkueen nykyiseen menoon.

Sacchi, 71, voitti aikanaan Milanissa muun muassa yhden Serie A:n mestaruuden, kaksi Euroopan Cupia (nykyinen Mestarien liiga) ja kaksi Euroopan Supercupia.

Milanolaisseuran edellisistä menestysvuosista on kuitenkin ehtinyt jo vierähtää tovi. Joukkueen viimeisin Italian mestaruus on kaudelta 2010-11 ja Mestarien liigan voittoa Milan on päässyt viimeksi juhlimaan kauden 2006-07 päätteeksi.

Milan pyrki kesällä määrätietoisesti vahvistamaan joukkuettaan uusien kiinalaisomistajiensa tuella ja hankki seuraan 11 uutta pelaajaa. Aktiivisuus siirtomarkkinoilla ei tehnyt vaikutusta Sacchiin.

– Nykyinen AC Milan? Minulla ei ole paljon positiivista sanottavaa siitä. En muista, milloin iso seura olisi ostanut 11 uutta pelaajaa kautta varten, sanoi legendavalmentaja Tuttosportin mukaan.

AC Milanin kausi Serie A:ssa on käynnistynyt vaihtelevalla menestyksellä. Seitsemästä ottelusta on irronut neljä voittoa ja kolme tappiota. Päävalmentaja Vincenzo Montellan paikka on useiden lehtitietojen mukaan uhattuna.

Sacchilla olisi ollut oma suosikkinsa Milanin käskyttäjäksi: Napolin päävalmentaja Maurizio Sarri.

– Puhuin ensin Adriano Gallianille (Milanin toimitusjohtaja) ja sitten Silvio Berlusconille (entinen omistaja) ja sanoin: ”Jos otatte Sarrin, osoitatte vielä 25 vuoden jälkeenkin, että te olette aina muita edellä, kuten minunkin tapauksessani.” Ensiksi Berlusconi oli kahden vaiheilla, kunnes hän vaihtoi mielensä.

Viime viikolla Bayern Münchenistä potkut saanut, entinen Milan-valmentaja Carlo Ancelotti on ollut yhdistettynä Montellan mahdolliseksi korvaajaksi. Sacchi ei suoraan nostanut Ancelottia ykköskandidaatikseen Milanin peräsimeen.

– Haluaisinko nähdä Ancelottin jälleen Milanissa? Haluaisin nähdä hänet valmentamassa missä tahansa joukkueessa, vaikkapa Italian maajoukkueessa.