Uutisoimme viime perjantaina, että koko ammattilaisuransa FC Interiä edustanut Henri Lehtonen, 37, ei jatka uraansa ensi kaudella enää turkulaismiehistössä. Lehtonen pettyi seuran päätökseen olla tarjoamatta jatkosopimusta.

– Todellakin se tuli yllätyksenä. Olin jotenkin naiivisti ajatellut, että lopettaminen tapahtuisi enemmän minun ehdoillani. Nyt kun se ei tapahdu minun ehdoillani, niin se oli vielä sitäkin kovempi pettymys, Lehtonen kertoi Turun Sanomille.

Interin kapteenina kymmenen vuoden ajan pelannut Lehtonen myöntää, että joukkueen kausi on ollut iso pettymys. Kesken kauden Shefki Kuqi sai kenkää ja valmennusvastuun otti apuvalmentaja Fabrizio Piccareta. Kovin panostuksin kauteen lähtenyt Inter on sarjassa vasta yhdeksäs.

Lehtosen mukaan joidenkin pelaajien tekemisessä on ollut toivomisen varaa. Nimeltä hän ei kuitenkaan ketään mainitse.

– Olen siinä mielessä tyytyväinen omaan tekemiseeni, että olen tehnyt työni koko tämänkin kauden ajan niin hyvin kuin voin. Kaikista ei voi välttämättä sanoa sitä samaa, Lehtonen sanoi.

Interissä vuonna 1998 debyytin tehnyt Lehtonen kertoi myös TS:lle harkitsevansa pelaamista jossain toisessa Veikkausliigan seurassa, mikäli sopiva tarjous tulisi. Mutta on myös mahdollista, että peliura päättyy kokonaan tähän kauteen.

Lue koko TS:n juttu aiheesta tästä linkistä.