Englannin ex-luotsi palaa valioliigahommiin – seuroja takana enemmän kuin kellään muulla

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

63-vuotias Englannin maajoukkueen entinen valmentaja Sam Allardyce palaa tilapäiseltä eläkkeeltään töihin. Allardyce viimeistelee sopimuksen Evertonin kanssa keskiviikkona seuran kotisivujen mukaan.

Everton on ollut yli viisi viikkoa ilman vakituista valmentajaa erotettuaan hollantilaisen Ronald Koemanin. Joukkuetta on luotsannut tilapäisesti reservijoukkueen valmentaja David Unsworth, joka komentaa Evertonia vielä keskiviikkoillan sarjapelissä West Hamia vastaan. Unsworthin alaisuudessa Everton on voittanut vain yhden seitsemästä ottelustaan.

Sam Allardyce valmensi viimeksi Crystal Palacea, mutta jätti pestinsä omasta aloitteestaan toukokuussa. Palace-pesti kesti lopulta vain viisi kuukautta, vaikka Allardycella oli seuran kanssa 2,5 vuoden sopimus. Tuolloin Allardyce totesi, ettei hänellä ole kunnianhimoa uusiin valmentajantöihiin, vaan ”hän haluaa vain nauttia elämästä ollessaan yhä kohtalaisen nuori”.

Everton on Allardycen pitkällä valmentajauralla jo seitsemäs valioliigaseura. Kukaan muu ei ole valmentanut niin montaa eri seuraa. Listalla seuraavana on viidessä seurassa valmentanut Harry Redknapp. Kaikkiaan Allardyce on toiminut päävalmentajana 488 valioliigaottelussa.

 

Everton käytti kesällä suuria summia pelaajahankintoihin, mutta kausi on mennyt pahasti alakanttiin. Seura on Valioliigassa tällä hetkellä vasta sijalla 17.

Valioliiga sai keskiviikkona toisenkin uuden managerin, kun Alan Pardew nimitettiin West Bromwichin luotsiksi Tony Pulisin työtä jatkamaan.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!