Ex-maalitykkki huolissaan pelaajien terveydestä: ”Jalkapallon pelaaminen voi aiheuttaa aivosairauden”

© Kuva: Getty Images

Valioliigan historian paras maalintekijä Alan Shearer on huolissaan puskemisen vaikutuksesta pelaajien terveyteen.

The Daily Mirror paljasti hiljattain, että Englannin MM-kultaa vuonna 1966 voittaneesta joukkueesta kolme pelaajaa kärsii joko dementiasta tai pahoista muistivaikeuksista. Sama tilanne on myös 375 entisellä englantilaispelaajalla.

Shearer kertoi Mirrorille, että hänen mielestään asiaa tulisi tutkia enemmän, eikä vain lakaista asiaa maton alle.

– Tutkimuksia ei ole tehty lähellekään tarpeeksi paljon. Viranomaiset ovat olleet todella haluttomia etsimään vastauksia.

– Jokaista päällä tekemääni maalia kohden olen harjoitellut puskemista tuhat kertaa harjoituksissa.

– Kun pelaat jalkapalloa ammatiksesi, oletat, että sinulla tulee olemaan vanhempana ongelmia polvien, nilkkojen tai selkäsi kanssa, kuten minulla, mutta en koskaan ajatellut, että jalkapallon pelaaminen voi aiheuttaa aivosairauden. Tämän takia asia tulee tutkia enemmän.

Shearer osallistui BBC:n dokumenttiin, jossa aihetta käsitellään. Hänen aivojaan on testattu paljon. Tulokset selviävät kun ohjelma on nähtävissä.

– Testit olivat hermoja raastavia. Minulla on surkea muisti. En tiedä, johtuuko se siitä, etten kuuntele, mutta muistini on kehno.

Chris Nicholl laittoi minut puskemaan 100 tai 150 palloa päivässä, jotta kehittyisin, mutta hän on tehnyt niin hyvästä syystä.


Jamaika – Meksiko | Jamaika venyy! ⭐️⭐️½