Palloliiton pelaajakehityspäällikkö ja entinen maajoukkuetoppari Hannu Tihinen valmistui UEFA MIP -koulutuksesta, joka on suunnattu entisille huippupelaajille.

Koulutus oli kaksivuotinen ja käsitteli kansainvälistä urheilujohtamista. Mukana oli liuta kovia entisiä pelimiehiä, kuten muun muassa FC Barcelonasta tuttu Éric Abidal ja portugalilainen maalitykki Nuno Gomes.

– UEFA MIP oli erittäin monipuolinen koulutus ja se antoi erinomaisen pohjan urheilujohtamiseen kansainvälisestä näkökulmasta. Samalla sitä kautta muodostui myös mainio verkosto jalkapallon huipulta, Tihinen kertoi JPY:n (Jalkapallon pelaajayhdistys) mukaan.

Palloliitossa on käynnissä tällä hetkellä muutosprosessi, joka halutaan suurilta osin viedä maaliin.

– Lopputyöni käsitteli pelaajakehityksen muutosjohtamista, mistä on suurta lisäarvoa oman muutosprosessimme yhteydessä. Kolme tapaustutkimusta (case study) ja kahdentoista maan pelaajakehityksen vertailu luovat vahvan suunnan tulevaisuuden askelillemme kehittäessämme parempia pelaajia, Tihinen avasi.