Vanhoihin hyviin urheilukliseisiin kuuluu sanonta ”joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään”. Joskus jollain pelaajalla on kuitenkin rehellisyyden nimissä näppinsä pelissä omia pelikavereita enemmän.

Ponte Pretan putoaminen Brasilian pääsarjasta varmistui sunnuntaina sarjan toiseksi viimeisellä ottelukierroksella. Epäilemättä syyttävä sormi joukkueen kurjan kohtalon suhteen osoittaa muita pelaajia voimakkaammin Ponte Pretan topparin Rodrigon suuntaan.

Ponte Preta isännöi kierroksella niin ikään putoamista vastaan taistelevaa Vitoriaa. Molemmat joukkueet olivat ennen ottelua putoamisviivan alapuolella, joten kyseessä oli todellinen kuuden pisteen ottelu.

Ponte Preta sai otteluun melkoisen unelma-alun, sillä se johti peliä 2-0 jo 16 minuutin pelin jälkeen. 20. peliminuutilla 37-vuotiaalla Rodrigolla kuitenkin leikkasi. Rodrigo päätti tökkiä sormellaan Vitorian hyökkääjän Santiago Tréllezin pakaroiden väliä, pitkään ja hartaasti.

Olé do Brasil

@Oledobrasil
Rodrigo foi expulso ao fazer campanha do Novembro Azul no jogo Ponte Preta x Vitória

Ottelun tuomaristolta ei jäänyt törkeys huomaamatta, ja Rodrigo ajettiin ulos suoralla punaisella. Miesylivoimalle päässeeltä Vitorialta ei jäänyt tarjottu tilaisuus hyödyntämättä, vaan joukkue nousi toisella puoliajalla rinnalle ja ohi. Ja mikä sattuvinta, kolumbialaishyökkääjä Tréllez teki joukkueelleen sekä toisen että kolmannen maalin.

Ottelun lopussa koettiin vielä kaoottinen tilanne, kun pettyneet ja vihaiset Ponte Pretan kannattajat rynnivät joukolla kentän puolelle.

2-3 -tappio varmisti Ponte Pretan sarjasta putoamisen. Kuka tietää, miten joukkue olisi taistellut, jos se olisi saanut pelata pelin loppuun asti täydellä miehistöllä. Vitoria puolestaan nousi putoamisviivan yläpuolelle ennen sarjan päätöskierrosta.

Takapuolen kähmiminen ei suinkaan ole ensimmäinen laatuaan huippujalkapalloilussa TV-aikakaudella. Chilen Gonzalo Jara on kaivanut uruguaylaispelaajien peppuja peräti kahdessa eri maaottelussa. Viime kuussa puolestaan AS Roman Diego Perotti kouri oman pelikaverin Stephan El-Shaarawyn takamusta joukkueen juhliessa maalia Chelseaa vastaan.