Palloliiton puheenjohtajakamppailu on ottamassa mielenkiintoisia kierroksia.

Ilta-Sanomat kertoo, että vihreiden entistä puheenjohtajaa Ville Niinistöä olisi kysytty tehtävään. Niinistö ei itse ole vahvistanut väitettä. Niinistön setä, tasavallan presidentti, Sauli Niinistö toimi Palloliiton puheenjohtajana vuosina 2009-12.

Palloliiton uusi puheenjohtaja valitaan 20. tammikuuta. Puheenjohtajaa kartoittavan työryhmän mukaan keskusteluja on käyty ”noin kymmenen hengen kanssa”.

IS:n tietojen mukaan työryhmä on Niinistön lisäksi ottanut yhteyttä ainakin Ari Lahteen ja Mika Aaltoseen. Aaltonen ei ole vielä päättänyt ehdolle asettumisesta, mutta hetki sitten Lahti vahvisti ehdokkuutensa.

Ari Lahti

@ari_lahti
Haluan kehittää suomalaista jalkapalloa ja vastaan lukuisiin pyyntöihin: olen käytettävissä Palloliiton pj:n tehtävään. #Palloliitto

SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi vahvisti IS:lle kieltäytyneensä ehdokkuudesta. Aiemmin on kieltäytynyt myös poliitikko ja Suomen Pankin johtokunnan jäsen Olli Rehn. Timo Soini vahvisti IS:lle, ettei häntä ole kysytty tehtävään. Soini ei kuitenkaan kategorisesti kieltäytynyt pestistä.

– Ei ole pyydetty tehtävään. Olen toki jalkapallomies henkeen ja vereen, Soini vastasi edustajansa välityksellä.

IS:n alkuperäisen jutun voit lukea tästä.