Kun Italian karsiutuminen jalkapallon ensi kesän MM-turnauksesta viime viikolla varmistui, moni ilmoitti jäävänsä kaipaamaan myös Gianluigi Buffonin tunteikasta kansallishymnin laulua. Eikä ihme, sillä niin tunteikkaalla paatoksella Juventuksen maalivahtilegenda on Fratelli D’Italiaa vuosien varrella tulkinnut.

Juventus julkaisi maanantaina Twitter-tilillään Buffonin ja Barcelonan konkari Andrés Iniestan yhteishaastattelun, jossa 39-vuotias veräjänvartija antaa myös pienen näytteen laulutaidoistaan. Buffon jammailee pätkän maineikkaan italialaislaulajan Adriano Celentanon kappaletta.

Kun haastattelija kehuu Buffonin laulutaitoja, maalivahti kiittää ja paljastaa samalla leveästi hymyillen laulavansa myös kirkkokuorossa.

Keskustelussa kysytään myös Buffonin esikuvista. Vastaus saattaa yllättää monet, mutta Buffonin suurin idoli ei suinkaan löydy maineikkaiden italialaisvahtien joukosta eikä edes Euroopasta, vaan Afrikan mantereelta. Buffon kertoo tuon torjujan tehneen häneen niin suuren vaikutuksen, että se sai hänet jopa vaihtamaan pelipaikkaansa.

– Pelasin 12-vuotiaaksi saakka keskikentällä, mutta sitten näin vuoden 1990 (Italiassa pelatuissa) MM-kisoissa, kuinka Kamerunin fanit juhlivat, Buffon muistelee.

– Kamerunin Thomas N’Kono oli minua eniten inspiroinut maalivahti. Haluan silti mainita myös italialaiset maalivahdit, joista tuskin kukaan puhuu: (Walter) Zengan, (Stefano) Tacconin, (Angelo) Peruzzin, (Francesco) Toldon, (Gianluca) Pagliucan ja (Luca) Marchegianin, ja monia muita.

– Isäni kannusti minua pelipaikan vaihtoon. Kun hän näki minut maalissa, hän sanoi, etten ole lainkaan hassumpi.

Buffon on ilmoittanut jo hyvissä ajoin, että pelaajaura päättyy tähän kauteen, ellei Juventus sitten voita Mestarien liiga -titteliä. Uran loppuminen ei häntä silti erityisemmin jännitä.

– Otan rennosti enkä pelkää uran päättymistä. Minulla on valtavasti uteliaisuutta elämää kohtaan, Buffon toteaa.

Vuoden 2015 finaalijoukkueet Juventus ja Barcelona kohtaavat toisensa keskiviikkona Mestarien liigassa.

Haastattelun voi katsoa allaolevasta twiitissä. Videossa on englanninkielinen tekstitys.

JuventusFC 🇬🇧🇺🇸

@juventusfcen
Two football legends sit down to answer the key questions before #JuveFCB.

Take us away, @gianluigibuffon and @andresiniesta8!

#UCL