Monet Italian kannattajat ja jopa pelaajat olivat ihmeissään, kun Napolin laitahyökkääjä Lorenzo Insigneä ei päästetty irti MM-jatkokarsintojen jälkimmäisessä osassa Ruotsia vastaan.

Insigne, 26, pelasi jatkokarsintaa edeltävissä maaotteluissa täydet minuutit viidessä edellisessä pelissä. Italian päävalmentaja Gian Piero Ventura jätti hänet kuitenkin ensimmäisessä Ruotsi-ottelussa penkille. Napoli-tähti sai pelata ottelun viimeisen vartin.

Ruotsi voitti jatkokarsinnan yhteislukemin 1-0 ja Italia jäi ensimmäistä kertaa ulos MM-kisoista sitten vuoden 1958.

Insigne kertoi Il Mattinon haastattelussa, että hän oli harmissaan, kun ei päässyt pelaamaan jatkokarsinnassa. Hän ei silti kanna kaunaa Venturalle, joka sai lähteä maajoukkueen peräsimestä MM-pettymyksen jälkeen.

– Olisin pelannut maajoukkueessa vaikka maalissa, koska tätä paitaa tulee kunnioittaa epäröimättä.

– Valmentaja teki erilaisia päätöksiä. Hän uskoi, että ne pelaajat olivat oikea valinta viemään meidät MM-kisoihin. Ei ole mitään ongelmaa. Tämä paita on symboli, ja haluan pukea sen päälleni vielä monen vuoden ajan.

– Sillä ei ole väliä, kuka pelaa. (Valmentajan) päätökset on aina hyväksyttävä. Minäkin tein niin, kun minut laitettiin kentälle vain minuutiksi.

Insigne halusi kiittää Italian joukkueen veteraaneja, jotka halusivat hänet jatkokarsinnan viimeisiksi minuuteiksi kentälle. AS Roman kokenut keskikenttäpelaaja Daniele De Rossi suuttui, kun hänet käskettiin lämmittelemään ja vaati, että Insigne vaihdettaisiin hyökkäävänä pelaajana kentälle.

– Kiitin Danielea, koska hän teki jotain mahtavaa, kuten todellinen johtaja, joka haluaa auttaa joukkuettaan.