Tällä kaudella jo kymmenen maalia tehnyt Napolin hyökkääjä Dries Mertens paljasti olleensa lähellä siirtoa FC Barcelonaan viime kesänä. Napolin onneksi siirtoa ei koskaan tapahtunut.

Barcelona oli kiinnostunut viime kesänä Mertensistä, mutta belgialaishyökkääjä ei halunnut lähteä istumaan penkille. Silloin nimittäin vaikutti siltä, että Barcelonan hyökkäystrio pysyy koossa. PSG kuitenkin maksoi tähtitieteellisen summan Neymarista ja brassitähti jätti Barcelonan.

– Jos olisin tiennyt, että Neymar lähtee… Kiinnostusta oli heidän puolelta jonkin aikaa, mutta olisin ollut varavaihtoehto Leo Messille, Luis Suárezille ja Neymarille. Joten Napolissa pelatun hyvän kauden jälkeen en halunnut istua taas penkillä, vaikka se olisikin ollut Barcelonassa, Mertens kertoi belgialaiselle Het Laatste Nieuws -lehdelle.

– Päätin tehdä uuden jatkosopimuksen tänne (Napoliin), sitten Neymar lähti PSG:hen ja siirtomarkkinat räjähtivät. Barcelona, etsiessään korvaajaa, maksoi 100 miljoonaa euroa pelaajasta, jonka he olisivat saaneet puoleen hintaan siitä summasta, Mertens jatkoi puhuen Ousmane Dembéléstä.

Mertens vakuuttaa kuitenkin olevansa tyytyväinen Napolissa ja tavoitteena on tällä kaudella juhlia Serie A:n mestaruutta. Tulevaisuus on kuitenkin auki. Viime kesän siirto Barcelonaan meni puihin ja se nousee ajoittain miehen mieleen.

– Joskus ajattelen: ”mitä olisin tällä hetkellä Barcelonassa”. Tykkään miettiä sitä, koska jos katsoo kuka siellä on pelannut vasemmalla laidalla viime kuukausina… Olisin voinut pelata siellä, Mertens totesi.

Barcelonan vasemmalla laidalla on pelannut muun muassa Paco Alcácer sekä Denis Suárez, joten luultavasti Mertens olisi mahdollisuutensa saanut Barcelonan nykyisessä kokoonpanossa.