Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander teki perjantaina maalinedusruuhkasta bundesliigauransa avausmaalin, kun Werder Bremen vieraili Lukas Hradeckyn Eintracht Frankfurtin kotikentällä. Eintracht kuitenkin vei pelin 2-1 Sebastien Hallerin hetki ennen loppua tekemällä maalilla.

Werder Bremenin tilanne sarjan hännillä on tukala, ja joukkue erottikin reilu viikko sitten valmentajansa Alexander Nourin. Toista kauttaan Saksassa pelaavan Moisanderin osuma oli joka tapauksessa pilkahdus valoa pimeän keskelle, sillä Bremen ei ollut tehnyt maalin maalia edellisessä viidessä sarjaottelussaan. Ongelmia onkin etenkin hyökkäyspäässä, sillä 11 ottelussa on verkko heilunut vain neljä kertaa.

Moisander näki joukkueensa pelissä selviä edistymisen merkkejä, ja siksi tappio tuntuikin erityisen pahalta.

– Tappio oli paha pettymys, sillä pelasimme hyvin. Näytimme taistelutahtoa ja luonnetta, pelasimme paremmin pallon kanssa ja loimme maalipaikkoja. Sitäkin tuskaisempaa oli hävitä peli käytännössä viimeisellä minuutilla. Minusta emme ansainneet tappiota, Moisander sanoi Kickerin haastattelussa.

– Meidän täytyy olla paremmin hereillä ja pitää tasomme vakaana ratkaisuhetkillä, molempien maalien edustoilla. Se oli joka tapauksessa yksi kauden parhaista peleistämme.

32-vuotias Moisander antaa tunnustusta tilapäisenä valmentajana toimineelle Florian Kohfeldtille. Kolme vuotta suomalaista vanhempi Kohfeldt nostettiin ykkösjoukkueen peräsimeen Werder Bremenin reservijoukkueesta.

– Hänellä ja meillä oli vain vähän aikaa. Kohfeldtilla oli kuitenkin pelisuunnitelma, josta me olimme vakuuttuneita. Halusimme pelata hyökkäävämmin ja aggressiivisemmin ja puolustajaa vähän korkeammalta. Suunnitelma toimi hyvin. Pelasimme hyvän pelin ja olisimme voineet myös voittaa. Valmentaja teki hyvää työtä muutamien päivien aikana.

Moisanderin mielestä syytä Nourin potkuihin oli myös pelaajistossa.

– Me pelaajat tiedämme, että myös meidän täytyy katsoa peiliin. Kun jokin on mennyt pieleen, ei se johdu koskaan pelkästään valmentajasta.

– Kohfeldt sai meidät kuitenkin vakuuttuneiksi siitä, että voimme voittaa ottelun hänen pelisuunnitelmallaan. Minusta tuntui siltä koko 90-minuuttisen ajan. Ja se on meidän tilanteessamme todella tärkeää.